H. Á. 2020.09.21 16:50 Frissítve: 2020.09.22 11:08

Női kézilabda: újabb négy pozitív eset az FTC csapatánál

A Norvégiából múlt szombaton hazatérő Ferencváros női kézilabdacsapatánál – a korábban talált két eset után – újabb négy játékos produkált pozitív koronavírustesztet – számolt be róla a klub hivatalos honlapja.

 

Már hatan... (Fotó: Balogh László)

A fradi.hu-n megjelent közlemény szerint a még a Norvégiában elvégzett tesztek pozitív eredményei után a szombaton hazatérő küldöttség többi tagján újabb tesztet végeztetett el a zöld-fehér klub.

A hétfő délután kézhez kapott eredményekből kiderült, újabb négy játékos kapta el a fertőzést.

„A csapat valamennyi tagját izoláltuk, a járványügyi előírások alapján kerül sor a hatósági tesztelésekre, azok eredményéig mindenki karanténban marad. Klubunk eddig is szigorú intézkedéseket tett a vírus terjedésének meggátolása érdekében, és továbbra is mindent elkövet a sportolók, stábtagok és valamennyi munkatársa egészségének megóvásáért. Az eset kapcsán felmerülő további fejleményekről, amint lehetséges, tájékoztatjuk a szurkolóinkat és a nyilvánosságot” áll a zöld-fehérek honlapján megjelent közleményben.

Ugyanakkor a norvég Fedrelandsvennen című lap úgy tudja, hogy a Norvégiában rekedt két ferencvárosi játékost egy szálloda egyik emeletén különítették el, s az újság által megszólaltatott helyi önkormányzati forrás, dr. Priscilla Hilton szerint ha tünetmentesek a fertőzöttek, akkor is leghamarabb tíz nap után jöhetnek haza.

Ennek azonban csekély a valószínűsége, mert a Kristiansand város hivatalos honlapján megtalálható hétfői információk szerint a hétvégén két külföldi embert különítettek el a városban, akik külföldön kapták el a fertőzést, ráadásul egyiküknél légúti fertőzése van, míg másikuk tünetmentes – számolt be róla a 24.hu.

2020.10.26 19:28:20

Kézilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

Az 1965-ben vb-t nyerő Csenkiné Varga Zsuzsanna minden szavából süt az életszeretet.

2020.10.24 20:51:49

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Így kellene hosszú távú edzéstervet készíteni, versenynaptárt toldozgatni, elmaradt meccsek esetén új, provizórikus időpontokat rögtönözni, nem utolsósorban játékosoknak szerződéseket kínálni. Éltetni a reményt és a kézilabdát.

2020.10.24 15:35:37

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

Visszatértek a vírusból felépült játékosok, a továbbjutás szempontjából is fontos meccset nyert az FTC.

2020.10.22 18:21:26

Kézilabda BACSKAI JÁNOS

Az első félidőben nagyon jól kézilabdázott a magyar csapat, de a szünet után sokkal jobb volt a Meskov Breszt.

2020.10.20 23:28:17

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

NS-VÉLEMÉNY. Vezetőedzőként valószínűleg túl nagy volt a kihívás.