Női kézilabda: gyereket vár az FTC válogatott átlövője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.12. 17:47
null
Hornyák Dóra felfüggeszti a pályafutását (Fotó: Tumbász Hédi)
Egy ideig a szombati Bajnokok Ligája-mérkőzés lesz az utolsó Hornyák Dóra karrierjében, az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapatának válogatott átlövője ugyanis gyereket vár.

 

Hornyákra Danick Snelder és Djurdjina Malovics sérülése után fontos feladatok hárultak a Fradiban, Elek Gábor főszerepet szánt neki a védelem közepén. A 26 éves válogatott átlövő nagyot birkózott a bukaresti játékosokkal a vasárnapi Bajnokok Ligája-mérkőzésen is, a fradi.hu-n azonban most a klub bejelentette, Hornyák gyermeket vár.

A továbbvitt pontok tekintetében rendkívül fontos szombati, Vipers Kristiansand elleni idegenbeli meccsen még pályára lép, utána azonban egy időre felhagy az élsporttal.

Ez egyben azt jelenti, hogy Kim Rasmussen sem számíthat rá a decemberi, franciaországi Európa-bajnokságon.

„A gyermekvállalás része a női kézilabdának, de az élet mindig fontosabb, mint a sport, és mindig nagyon boldog vagyok, ha valaki érintetté válik. Ez kihívások elé állítja a csapatokat, de felvesszük a kesztyűt, és megtaláljuk a megoldást – én így állok hozzá" – írta az Instagramon Ramussen.

A szövetségi kapitány kedden hirdeti ki szűkített keretét a tornára. Hornyákon kívül minden bizonnyal az Érd beállója, a térdsérüléssel bajlódó Kisfaludy Anett is kimarad a névsorból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik