Női kézilabda: ezért került ki Szucsánszki a válogatott keretből

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2017.03.13. 18:47
null
Szucsánszki Zita párjával, Elek Gáborral, a Ferencváros vezetőedzőjével (Fotó: Szabó Miklós, archív)
Ahogy már többször is elmondta az elmúlt időszakban, a klubszezon befejeztével szülésre készül Szucsánszki Zita, a Ferencváros és a magyar válogatott kézilabdázója, aki ezért kikerült a válogatott keretéből.

Az M4 Sport hétfői kézilabda-magazinjában Siti Beáta, a magyar válogatott másodedzője elmondta, hogy az irányító már a pénteki, horvátok elleni felkészülési mérkőzést, és előtte az összetartást is azért hagyja ki, mert a júniusi világbajnoki selejtező idején már várandós szeretne lenni.

A játékos őszinteségével megelőzi, hogy Kim Rasmussen szövetségi kapitányt esetleg meglepetésként érje a hír, s ne a selejtező előtti hetekben kelljen átszerveznie a csapat játékát.

Szucsánszki Zita már három éve is hasonlót tervezett, ezért írt alá 2014 nyarán egy plusz három éves szerződést a Ferencvárossal – akkor azonban végül folytatta karrierjét. A tavalyi Eb előtt is beszélt terveiről.

„Nincs ebben akkora meglepetés, már korábban is említettem, hogy egy ideig biztosan a svédországi Európa-bajnokság volt az utolsó világversenyem – mondta Szucsánszki Zita a Nemzeti Sportnak. – Most még nyilván ott tudtam volna lenni az összetartáson, ahogy talán a júniusi világbajnoki selejtezőkön is, de nem tudni, hogy aztán meddig állhattam volna a válogatott rendelkezésére.”

„Már tervezem egy ideje, hogy édesanya leszek, és azt éreztem tisztességesnek, ha időben elmondom a szándékaimat a kapitánynak, hiszen amúgy is a jövő csapatát építi, és abban nekem egy ideig biztosan nem lesz szerepem. Akkor pedig inkább már most olyan játékosokkal gyakoroljon, akiket majd a tétmeccseken is számításba vehet. Mindent korrektül megbeszéltünk."

Irányító poszton így nagy lehetőség előtt áll a válogatottba hosszú idő után visszatérő Pálos-Bognár Barbara, aki meggyőzheti a kapitányt, hogy lehet rá számítani a tétmeccseken is. Szucsánszki helyett az MTK-s Termány Rita vesz részt az összetartáson.

Siti a műsorban arról is beszélt, hogy az FTC fiatal jobbszélsője, Faluvégi Dorottya csak keddig lesz a kerettel, utána az U19-es válogatotthoz csatlakozik, amelyre fontos Eb-selejtezők várnak a hétvégén Macedóniában.

A Bajnokok Ligája-negyeddöntős FTC-Rail Cargo Hungaria számára május 27-én zárul a bajnoki szezon.

A MAGYAR NŐI VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (Érd), KISS Éva (Győri Audi ETO)
Jobbszélsők: BÓDI Bernadett (Győri Audi ETO), FALUVÉGI Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: HORNYÁK Dóra (FTC-Rail Cargo Hungaria), KOVÁCS Anna (Dunaújvárosi KKA)
Irányítók:
GÖRBICZ Anita (Győri Audi ETO), KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), PÁLOS-BOGNÁR Barbara (Budaörs)
Beállók:
KISFALUDY Anett (Érd), MÉSZÁROS Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria), SIRIÁN Szederke (DVSC-TVP)
Balátlövők: KLIVINYI Kinga (Érd), SZEKERES Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), TERMÁNY Rita (MTK Budapest), TOMORI Zsuzsanna (Győri Audi ETO), ZÁCSIK Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balszélsők: ERDŐSI Ildikó (Siófok KC), PUHALÁK Szidónia (Győri Audi ETO), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Szövetségi kapitány: Kim RASMUSSEN
Edző: SITI Bea

A mérkőzésre kaphatóak a jegyek a jegymester.hu oldalon.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Március 17., péntek

18:00: Magyarország–Horvátország, Audi Aréna Győr

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik