Kézilabda: lehet, hogy Szucsánszki nem szerepel több világversenyen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.28. 19:05
null
Látjuk még Szucsánszki Zitát gólt lőni a válogatottban nagy tornán? (Fotó: Földi Imre)
Könnyen előfordulhat, hogy Szucsánszki Zita már nem játszik többet a magyar válogatottban nagy világversenyen. A Ferencváros kézilabdázójának eltört az orrcsontja a románok elleni döntőben a Kárpát-kupán, így erősen kétségessé vált a szereplése a decemberi svédországi Európa-bajnokságon. A jövőt illető tervei pedig már nem kedveznek egy újabb vb-s vagy Eb-s szereplésnek.

A 29 éves Szucsánszki Zita az ötödik Európa-bajnokságán lehetne ott, ha nem sérült volna meg. A Ferencváros kézilabdázója az M4 Sportnak elmondta – még a sérülése előtt – hogy valószínűleg a decemberi svédországi Eb lesz az utolsó nagy világversenye a válogatottal.

„Jövőre babát szeretnék, és nem biztos, hogy utána olyan szintre vissza tudok jönni, hogy válogatott lehessek. De az az idő még messze van, és nem lehet tudni, hogy addig mi történik.”

Számos példa van arra a kézilabdás mezőnyben, hogy egy játékos szülés után újra visszatér a legmagasabb szintre, elég csak Görbicz Anitára vagy Heidi Lökére gondolni, úgyhogy Szucsánszki kijelentését sem kell még készpénznek venni.

Ráadásul van még némi remény, hogy az irányító bevethető lesz a mostani kontinenstornán.

A legemlékezetesebb Eb-jeként a 2012-ben Szerbiában rendezett kontinenstornát nevezte meg, ahol még Karl Erik Böhnnel bronzérmet szerzett a válogatott. Négy évvel ezelőtt szintén az olimpia után került sor a kontinenstornára, márpedig a mostani Eb-n is várható, hogy több nemzeti együttes fiatalításba kezd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik