Női kézilabda Eb: Szeretnénk bejutni az elődöntőbe - Tóth Tímea

Vágólapra másolva!
2010.12.13. 07:29
Címkék
A csoportmérkőzések után csatlakozott Mátéfi Eszter női kézilabda-válogatottjához a korábban sérüléssel bajlódó váci átlövő, Tóth Tímea, aki az ukránok ellen egy góllal megnyert (26–25) első középdöntős mérkőzésen három találattal és lelkes mezőnymunkával járult hozzá a sikerhez a dán-norvég közös rendezésű Európa-bajnokságon.

„Elsőre jó volt – mondta Tóth Tímea. – Igyekeztem segíteni a csapatnak, és néhány lövés sikerült is, de még van lehetőségem javulni, tudok ennél többet is. Szerencsére elég sokat dolgoztam együtt a lányokkal. Túl nagy meglepetésben nem volt részem, hiszen sok mindenben csak apróságok változtak, legyen szó akár a támadásról, akár a védekezésről. Csak a nyitott védekezést kell még gyakorolnunk együtt, azt csak elméletben ismerem. Persze az összjátéknak is kell még egy kis idő."

Az átlövő elárulta azt is, hogy sérült könyökével semmilyen gondja nem volt, és bár a csoportkör három mérkőzéséről lemaradt, semennyire nem izgult a beugró szerepben, mert bízott magában és a csapatban.

„Nem játszottam az ukránok ellen a Telenor-kupán, de ott is látszott, hogy nem könnyű ellenfelek – dicsérte a legyőzött ellenfelet Tóth, de hogy a középdöntőben elsőre megszerzett két pont mire lehet elég, azt most még nem tudja biztosan, persze azért bízik a hasonlóan jó folytatásban. – A következő meccsek eredményétől függ. Szeretnénk bejutni az elődöntőbe: először le kell győznünk a hollandokat is!"

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik