Női kézilabda Eb: Dánia visszaléphet a rendezéstől

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2020.08.03. 14:44
null
Dánia visszaléphet az Eb-rendezéstől (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)
Per Bertelsen, a Dán Kézilabda-szövetség elnöke arról beszélt, elképzelhető, hogy visszalépnek a 2020-as női Európa-bajnokság társrendezői szerepétől.

 

Mint ismert, az eredeti tervek szerint december 3. és 20. között Dánia és Norvégia ad otthont a 2020-as női Európa-bajnokságnak. A csoportmeccseket Trondheimben, Herningben és Frederikshavnban rendezik, a középdöntőre Herningben és Stavangerben, a döntő hétvégére pedig Oslóban kerül sor.

Korábban szóba került, hogy a koronavírus-járvány miatt – járványügyi és gazdasági okokat egyaránt figyelembe véve – kevesebb helyszínen rendezhetik meg a kontinensviadalt, ám most annak a lehetősége is napirenden van, hogy Dánia teljesen visszalép a rendezéstől.

„Mindent megteszünk, hogy megrendezhessük a tornát, de ennek gazdaságilag is indokoltnak kell lennie. Ha ez így nem valósulhat meg, akkor természetesen egy másik ország lép majd a helyünkre, ahol a költségek nem rúgnak olyan magasra, mint nálunk” – idézi Per Bertelsen BT Sportnak adott nyilatkozatát a handball-planet.com.

A dán szövetség elnöke hozzátette, pénzügyi garanciákat szeretnének kapni az európai szövetségtől.

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG (DÁNIA ÉS NORVÉGIA, DECEMBER 3–20.)
A CSOPORTBEOSZTÁS
A-CSOPORT (Herning):
Franciaország, Dánia, Montenegró, Szlovénia
B-CSOPORT (Frederikshavn):Oroszország, Svédország, Spanyolország, Csehország
C-CSOPORT (Trondheim):Hollandia, MAGYARORSZÁG, Szerbia, Horvátország
D-CSOPORT (Trondheim):Norvégia, Románia, Németország, Lengyelország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik