Női kézilabda: bejelentette új igazolásait az Érd

Vágólapra másolva!
2018.07.16. 18:49
null
Marketá Jerábková (balra) a 2017-es világbajnokságon (Fotó: AFP)
Nyilvános edzéssel mutatta be új igazolásait a legutóbbi hat szezonban egyaránt bajnoki bronzérmes érdi női kézilabdacsapat.

 

 

Szabó Edina együttesében folytatja pályafutását a szerb válogatott jobbszélső, jobbátlövő, Jelena Lavko, aki az Alba Fehérvártól tette át székhelyét Érdre, a legutóbbi két szezonban 211-szer volt eredményes az FKC-ban. Korábban az FTC-vel magyar bajnoki ezüstérmet szerzett, pályafutása során pedig megfordult a Buducsnoszt Podgoricánál és a Podravkánál is.

A 2017-es németországi világbajnokságon a cseh válogatott egyik legjobbja volt 29 góljával a 22 éves balátlövő, Marketá Jerábková, aki a DHK Baník Mosttól érkezett a Pest megyei csapathoz.

A harmadik érkező a szerb irányító, Jovana Kovacsevics, aki Békéscsabáról igazolt a narancs-feketékhez, s a viharsarkiaknál két idény alatt 229 gólt szerzett.

Jerábková és Kovacsevics érkezéséről már korábban beszámoltunk, és kézilabdás berkekben Lavkót is összeboronálták már az Érddel, de azért így is van új név a most bejelentett igazolások között.

Fiatal magyar utánpótlás-válogatottal is erősítettek az érdiek, hiszen a Nemzeti Kézilabda Akadémia balszélsője, Schatzl Natalie is a bronzérmesnél folytatja pályafutását. Érdekesség, hogy nővére, a jelenleg az FTC-t erősítő Nadine korábban évekig volt tagja az Érdnek.

Lavko a 9-es, Jerábková az 51-es, Kovacsevics a 46-os, Schatzl pedig az 53-as mezben szerepel a következő idényben.

AZ ÉRD NŐI KÉZILABDACSAPATÁNAK 2018–2019-ES KERETE
Kapusok:
Janurik Kinga, Julie Foggea
Balszélsők: Coralie Lassource, Gávai Szonja, Kovács Barbara, Schatzl Natalie (NEKA)
Balátlövők: Marketá Jerábková (cseh – DHK Baník Most), Reizinger Sára, Mariama Signaté, Moncz Nikolett, Landi Gabriella, Kóka Mariann
Irányítók: Tóth Gabriella, Jovana Kovacsevics (szerb – Békéscsabai ENKSE)
Beállók: Kisfaludy Anett, Szabó Laura
Jobbátlövők: Kiss Nikolett, Jelena Lavko (szerb – Alba FKC)
Jobbszélsők: Katarina Krpezs-Slezák, Király Réka

Vezetőedző:
Szabó Edina
Csapatorvosok: dr. Lendvai Andrea, dr. Antal János
Gyúró: Ladvenszky Zsolt
Technikai vezető:
Kiss Kálmán
Kapusedző: Rácz Marianne

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik