Női kézilabda: Mindennap foglalkozom a vállammal – Klivinyi Kinga

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2020.04.21. 08:42
null
Az egyik legszebb emlék: a CSM Bucuresti elleni januári meccsen (Fotó: Koncz György)
Rengeteg élmény, meccsek a Bajnokok Ligájában, a szurkolók teremtette atmoszféra a mérleg egyik oldalán, a vállsérülés okozta megpróbáltatások a másikon – boldog, mégis nehéz két évet töltött el a Fradiban Debreczeni-Klivinyi Kinga.

Debreczeni-Klivinyi Kinga elbúcsúzott a Ferencvárostól, bár csak virtuálisan, hiszen miután a Magyar Kézilabda-szövetség berekesztette a bajnokságot, nem tudott a klasszikus módon, mérkőzésen elköszönni a csapattársaitól és a számára oly kedves szurkolóktól. A balátlövő 2018 nyarán lett az FTC-Rail Cargo Hungaria játékosa, és bár ebben a két évben nem minden úgy sikerült, ahogy eltervezte, jó szívvel fog emlékezni erre az időszakra.

„Nagyon sok élményben volt részem a csapattal – árulta el a Nemzeti Sportnak.A szurkolók minden egyes meccsen felejthetetlen atmoszférát teremtettek. Amikor majd játszom a Fradi ellen, akkor is biztos jó érzés lesz őket újra hallani. Örülök, hogy a Ferencvárosban kézilabdázhattam, boldog időszak volt.”

Debreczeni-Klivinyi számára a vállsérülései azért alaposan megnehezítették ezt a két évet.

„Azt hittem, hogy lenyomom a hat hónap rehabilitációt, aztán minden olyan lesz, mint régen. Nem így történt. Pedig az első szezon őszén, ahogy teltek a meccsek, úgy jöttem bele egyre jobban a játékba. Tényleg elhittem, hogy jó lesz a vállam. Aztán rásérültem, ami lelkileg megviselt, talán kicsit össze is omlottam. Akkor sem adtam föl, csak nehezebb volt hinni abban, hogy a vállam újra olyan lesz, mint régen.”

És amikor azt kérdezzük tőle, vajon lesz-e még ugyanolyan, válaszában még mindig érezzük a bizonytalanságot...

„Szerintem már nem. De mindennap foglalkozom a vállammal, erősítem, és próbálom olyan szintre hozni, hogy még tudjak vele normálisan kézilabdázni. Biztos vagyok benne, hogy ha nem lettek volna a sérüléseim, sokkal többet tudtam volna játszani, sokkal többet tudtam volna segíteni a csapatnak.”

De mint említette: az emlékek összességében így is szépek, nem győzte sorolni a meccseket, amelyeket sohasem fog elfelejteni.

„Az első BL-meccsem biztosan emlékezetes marad, vagy amikor a Győrrel kétszer is ikszeltünk a sorozatban. A CSM Bucuresti ellenilegutóbbigyőzelmünk is fantasztikus élmény volt. Nagyon sok mindent fel tudnék most sorolni. Ahhoz képest, hogy csak két év volt, rengeteg élményt raktároztam el.”

Már az is eldőlt, hol gyűjtheti az újabbakat: Dunaújvárosban kezdi meg a következő évadot.

„Szerettem volna Pest környékén maradni, úgyhogy örültem a lehetőségnek. Szerintem egész jó csapat épül fiatal és rutinos játékosokkal, ki fogjuk egészíteni egymást. A vezetőedző is fiatal lesz Vágó Attila személyében, úgyhogy sikeres idényre számítok.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik