nemzetisport.hu 2019.05.24 11:51 Frissítve: 2019.05.24 12:11

Női kézilabda: a Siófok mindent megtesz a BL-indulásért

Fodor János, az EHF-kupa-győztes Siófok KC ügyvezető elnöke a Sport TV Mai helyzet című műsorában elárulta, ha lesz rá lehetőség, hogy a csapat jövőre a Bajnokok Ligájában indulhasson, akkor ezért mindent megtesz a klub. Ha azonban nem, akkor az EHF-kupában védenék meg címüket a siófokiak.

Siófokon azt sem bánnák, ha a BL helyett egy EHF-kupa-címvédés jönne össze (Fotó: Dömötör Csaba)

 

Természetesen kiváló a hangulat a Siófok KC női kézilabdacsapatánál, hiszen a dán Esbjerg elleni fináléban megnyerte az EHF-kupát a Balaton-parti csapat. A kupa előző győztese, a román Craiova a 2018-as diadal után szabadkártyát kért és kapott a 2018–2019-es BL-kiírásra. Megpróbálja-e ugyanezt a Siófok is?

„Ha erre egy százalék esély van, természetesen szeretnénk az elképzelést valóra váltani. Bízom benne, hogy sikerülhet. Mindent meg fogunk tenni, kérvényezzük az EHF felé. Őszintén megmondom, pontosan még mi sem tudjuk, hogyan kell megtenni, hogy a magyar szövetségen keresztül, vagy az EHF-et kell közvetlenül ostromolni” – nyilatkozta erről a klub elnöke, Fodor János a Sport TV Mai helyzet című műsorában.

Ennek ellenére egyelőre abban gondolkodunk, hogy biztos indulók vagyunk az EHF-kupában. Szeretnénk ott megvédeni a címünket, és kétszeres EHF-kupa-győztesként még feljebb lépni a következő években. Ha nem sikerül a BL-ben való indulás, nem fogunk elkeseredni, de meg fogunk tenni érte mindent.”

A 2018–2019-es szezonban az a bravúr is sikerült a bronzérmes siófokiaknak, hogy le tudták győzni a BL-negyeddöntős, bajnoki ezüstérmes Ferencvárost, azonban kétszer kikaptak a Győrtől és Váctól, egyszer az FTC-től és az Érdtől, és döntetlent játszottak az MTK-val. A nyáron is jelentős játékosmozgás lesz a csapatnál. Vajon mik a célok hazai porondon?

„Magyarországon van a legerősebb női bajnokság Európában. Háromszor jártuk meg Dániát, ismerjük az ottani csapatokat. Itt azért van egy ötszörös BL-győztes Győr, egy Ferencváros, és ez a két csapat még jóval előttünk jár. Azt mondom, hogy lépésről lépésre kell haladnunk, nekünk a stabilitás a legfontosabb, minden értelemben. Azt az ingadozást, amit eddig a klub mutatott, azt szeretnénk stabillá tenni. Valójában a Ferencváros után nemcsak a Siófok következik, hanem ott van például a Dunaújváros, az Érd, a Debrecen, vagy éppenséggel a Vác, amely kétszer elvert minket a bajnokságban egy fiatal csapattal. Amit ők tesznek a magyar bajnokságban, az fantasztikus dolog, mi nem ellenségei vagyunk egymásnak, hanem ellenfelei” – jelentette ki a jövő évi célokról Fodor. 

2020.09.27 15:16:24

Kézilabda RUSZNÁK GYÖRGY

Alig hét perccel a vége előtt még öt góllal vezetett az ellenfél, mégis döntetlen lett a vége.

2020.09.26 19:42:43

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Az évezredes balsors helyett méltassuk magunkat! Tisztán látásunkat, a sport igazságosságába vetett bizodalmunkat és lelki egyensúlyunkat egyaránt segíti.

2020.09.24 17:48:12

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

David Davis csapata 37–25-re nyert • Ez volt a bakonyiak 200. BL-sikere.

2020.09.23 18:07:22

Kézilabda NAGY PÉTER (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Megtépázta a koronavírus a magyar csapat keretét, csak három góllal kapott ki a Szeged a bombaerős lengyel csapattól.

2020.09.23 16:08:14

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A Siófok hazai pályán győzelemre számított, de a tízgólos különbséget is alig kerülte el.