Női kézi: zárt kapuk mögött is simán legyőztük az ukránokat

Vágólapra másolva!
2015.11.28. 12:43
null
Szamoránskyék újra legyőzték az ukránokat (Fotó: Földi D. Attila)
A magyar női kézilabda-válogatott zárt kapus, nem hivatalos nemzetek közötti mérkőzésen győzött Ukrajna ellen a Népligetben. Németh András együttese a december 5-én kezdődő dániai világbajnokság előtti utolsó felkészülési találkozón 33–20-ra nyert.

Kicsit lassabb volt a tempó, kicsit döcögött a védekezés, kicsit alábbhagyott a koncentrálás, de az így sem lehetett kérdés, hogy a magyar női kézilabda-válogatott simán nyeri meg utolsó felkészülési meccsét a dániai olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtt.

A találkozó elején Tomori Zsuzsanna lövöldözte a gólokat, aztán Kovacsics Anikó, majd Erdősi Ildikó percei következtek: amikor jól védekezett a magyar csapat, labdaszerzésekből, indításokból eredményes volt, még úgy is, hogy a kapitány azért sokat bosszankodott a kimaradt ziccerek miatt.

Az ukránok azonban sokkal jobban tartották magukat, mint a két csapat szombati, hivatalos találkozóján, bő húsz perc elteltével még vezettek is 8–7-re, de aztán szépen ellépett a magyar együttes.

A második félidő elején kemény védekezéssel és gyors gólokkal hét-nyolc gólos előnyre tett szert a változatos sorösszeállításokkal kísérletező válogatott, és szép lassan fel is őrölte a fiatal és szűk kerettel érkező ellenfél ellenállását, a végére pedig az ebédidei időpont ellenére lendületes, felgyorsult kézilabdával, szép gólokat is szerezve nyert 33–20-ra.

NEMZETEK KÖZÖTTI NEM HIVATALOS MÉRKŐZÉS
Magyarország–Ukrajna 33–20 (14–11)
Elek Gyula Aréna
, zárt kapuk mögött. V: Florescu, Stoia (románok)
Magyarország: Bíró B. – Bódi 1, Planéta 2, Görbicz 2 (1), Mayer, Tomori 3, KOVACSICS 5. Csere: Janurik, KISS É. (kapusok), TRISCSUK 5, Szekeres, Zácsik 1, Erdősi 2, Kovacsicz 3, Szamoránsky P. 3, Szucsánszki 3, Bulath 3, Korsós. Szövetségi kapitány: Németh András
Ukrajna: Balog – Mihovics, NIKOLAJENKO 6 (4), Szmbatian 1, Zorija 1, Szavcsin 2, Szmolin 4. Csere: Hiljazetdinova (kapus) 1, Rudko 1, Konovalova 2, Umanec 2, Szidlecka, Parandij. Szövetségi kapitány: Borisz Petrovszkij
Az eredmény alakulása. 5. perc: 3–3. 12. p.: 5–6. 17. p.: 7–8. 21. p.: 10–8. 25. p.: 11–10. 34. p.: 16–12. 39. p.: 20–12. 49. p.: 25–16. 58. p.: 32–18
Kiállítások: 2, ill. 8 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 6/4
MESTERMÉRLEG
Németh András:
– Ami a pénteki mérkőzés után javításra szorult, abban már láttam is előrelépést, például ami a lerohanások végigjátszását illeti. Összességében elégedett vagyok, bár Kiss Évát leszámítva a kapusaink teljesítménye nem volt az igazi, védekezésben elég sok kipattanót veszítettünk el, és támadásban is lehettünk volna bátrabbak.
Borisz Petrovszkij: – Jobban játszottunk, mint a pénteki mérkőzésen, de kicsit elfáradtunk, és a jelenlegi felállásban reális ez a különbség a két csapat között.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik