Női kézi: Görbicz belőtte 1000. gólját, simán nyertünk

Vágólapra másolva!
2015.11.27. 17:23
null
Görbicz Anita túl az ezredik válogatottbeli gólján (Fotó: Földi D. Attila)
A világbajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott 37–19-re nyert a Népligetben az ukránok elleni tesztmérkőzésen. A találkozón Görbicz Anita megszerezte ezredik gólját a nemzeti csapatban.

NŐI KÉZILABDA, FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–UKRAJNA 37–19 (21–9)
Elek Gyula Aréna, 300
néző. V: Florescu, Stoia (románok)
MAGYARORSZÁG: KISS É. – KOVACSICZ 6, Tomori 2, Szucsánszki 5 (2), Szamoránsky P. 2, ZÁCSIK 5, Erdősi 2. Csere: Bíró B. (kapus), SZEKERES, Planéta 2, Görbicz 3 (1), Kovacsics 2, Bódi 2, Mayer 3, Hornyák D., Korsós 1, Bulath 1, Triscsuk 1. Szövetségi kapitány: Németh András
UKRAJNA: Hiljazetdinova – Mihovics 2, NIKOLAJENKO 6 (1), Umanec, Zorija 5, Szavcsin, Szmolin 1. Csere: Balog, Hladun (kapusok), Szmbatjan, Hotra 1, Rudko 4, Konovalova. Szövetségi kapitány: Borisz Petrovszkij
Az eredmény alakulása. 4. perc: 3–0. 10. p.: 9–1. 15 p.: 13–4. 23. p.: 19–7. 39. p.: 27–11. 48. p.: 24–15. 52. p.: 32–19
Kiállítások: 2, ill. 6 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 3/1
MESTERMÉRLEG
Németh András:
– Összességében elégedett vagyok a látottakkal, bár egy erősebb csapat elleni meccs nyilván jobban szolgálta volna a felkészülésünket. Most ebből kell kihoznunk a maximumot. Sok támadási variációnk van, amelyeket egyre jobban begyakorolunk, de az is látszik, mit kell még javítani a következő napokban.
Borisz Petrovszkij: – Fiatal csapattal jöttünk, alig néhány edzésünk volt eddig. Még ismerkedünk egymással, és a magyaroké egyébként is erős csapat, ez látszott is.

Az olimpiai kvalifikációs vb-re készülő magyar válogatott az ukránokkal hangolt a tornára, és magabiztos játékkal nyerte meg az első mérkőzést. A találkozó előtt Bulath Anitát 100., míg Kovacsics Anikót 75. válogatottsága alkalmából köszöntötték.

Az ellenfél több fiatal játékossal érkezett, míg nálunk már az első félidőben szinte mindenki szerephez jutott, többféle felállást és taktikai variációt is kipróbálhattunk. Az első periódus nagyon egyoldalúra sikeredett, az ukránok nyolc perc alatt csak egyszer tudtak betalálni Kiss Évának, míg mi hatszor is eredményesek voltunk, jött is az időkérés a vendégek részéről. Szekeres Klára kiválóan irányította a védelmet, a labdaszerzések után a szélsők könnyű gólokat szereztek. Már a félidő felére kialakult a tízgólos különbség.

Egyedül a hazánkban légióskodó Olha Nikolajenkóval gyűlt meg a bajunk, a békéscsabai játékos többször is átlőtte a falunkat. A 15. perc után szinte teljesen kicserélődött a kezdősorunk, míg állandósult a tíz gól körüli különbség. Kovacsicz Mónika és Zácsik Szandra biztos kézzel értékesítette a helyzeteit, de a többiek is kivették a részüket a gólszerzésből.

A 19 játékosból 18 utazik el Dániába, míg a vb-re legfeljebb 16-ot lehet nevezni. Kapus poszton és balszélsőben is mindhárom játékos megkapta a lehetőséget a bizonyításra. Bulath térde szerdára bevizesedett, de a második félidőben így is pályára tudott lépni. A szünetbeli tizenkét gólos vezetés után csöndesebben zajlott a mérkőzés, folytathattuk a gyakorlást a vb-re. Az 56. percig kellett várni egy sporttörténelmi pillanatra, Görbicz Anita ugyanis megszerezte az 1000. (!) gólját a válogatottban. A közönség hangos tapssal köszöntötte a csapatkapitányt (Nem sűrűn kapok ekkora tapsot a Fradi-pályán – mondta mosolyogva a mérkőzés után a győri irányító).

A vége 37–19 lett a magyar válogatottnak, a két csapat szombaton nézők nélkül is összecsap egymással. A mieink a vasárnapi szabadnapot követően hétfőn folytatják a felkészülést, majd csütörtökön utaznak el Herningbe, ahol a szombaton kezdődő világbajnokságon sorrendben Tunéziával, Szerbiával, Montenegróval, Dániával és Japánnal találkoznak. A csoport első négy helyezettje jut a nyolcaddöntőbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik