Női kézi: az idény végén befejezi a Vardar Szkopje klasszisa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.28. 13:24
null
Penezicnek ez az utolsó szezonja (Fotó: AFP)
A 2017–2018-as szezon végén visszavonul a Vardar Szkopje női kézilabdacsapatának kiváló balátlövője, Andrea Penezic. A 32 éves horvát játékos a nyártól a családalapításra és a tanulásra szeretne koncentrálni.

Penezic minderről a horvát Arena sport műsorában beszélt, ahol bejelentette, hogy ez az utolsó szezonja profiként, a nyártól pedig a civil életét szeretné építeni.

Penezic visszavonulásával az egyik legjobbját veszíti el a Vardar Szkopje, amelynek nehéz lesz megfelelő helyettest találnia a piacon. A horvát balátlövő 37 góljával a Vardar legeredményesebb játékosa az aktuális Bajnokok Ligája-idényben, amelyben a macedón sztárcsapat – a mezőnyben egyedüliként – hibátlan mérleggel, hat győzelemmel zárta a csoportkört, és joggal emlegetik újra a sorozat egyik esélyeseként. Mint ismert, a szkopjei együttes a legutóbbi négyes döntőben igen közel állt a vágyott végső sikerhez, de hosszabbításban alulmaradt a Győri ETO-val szemben a fináléban.

A zágrábi születésű Penezic a horvát Lokomotiva Zagrebben kezdte a felnőttpályafutását, majd 2008 és 2010 között a Podravka Koprivnica, 2010-től 2014-ig pedig a szlovén Krim Ljubljana játékosa volt, mielőtt elfogadta volna a Vardar Szkopje hívását, ahol a világ öt legjobban fizetett női játékosa közé került. Mindhárom országban többszörös bajnok és kupagyőztes, a Szkopjéval a 2017-es BL-ezüstérem mellett van két bronzérme is az első számú európai kupasorozatból.

A horvát női válogatottnak is kulcsjátékosa volt, a 2008-as Európa-bajnokságon a hatodik helyen zárt az együttessel, a 2011-es világbajnokságon pedig beválasztották a torna álomcsapatába.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik