nemzetisport.hu 2019.01.29 14:10 Frissítve: 2019.01.29 15:03

Női kézi: világ- és Európa-bajnok beállót igazolt az ETO – hivatalos

A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata hivatalos közleményben tudatta, hogy kétéves szerződést kötött Béatrice Edwige-gel. Az Európa-bajnok francia beálló a nyártól lesz a magyar bajnokcsapat játékosa.

 Béatrice Edwige és Bartha Csaba (Fotó: Győri ETO)

 

Korábban sajtóhírek alapján már beszámoltunk róla, hogy Béatrice Edwige a Győri ETO játékosa lehet, és az értesülések igaznak bizonyultak. A 30 éves játékos a francia élvonalbeli Metztől érkezik a nyáron. Edwige a francia válogatott meghatározó játékosa, a riói olimpián ezüstérmet nyert a csapattal, a 2017-es világbajnokságon és a decemberi Európa-bajnokságon is aranyérmes lett.

„Továbbra is olyan játékosokat igazolunk, akik készen állnak arra, hogy a legmagasabb célokért küzdjenek. Győrben idén nyáron Yvette Broch hiányában sajnos megbomlott a világ egyik legjobbjának tartott Amorimmal közös hármas védő tengely. Azt hiszem, Béatrice Edwige, akit 2016-ban az Európa-bajnokság legjobb védőjátékosának is megválasztottak, megfelelően illeszkedik majd csapatunk játékába. Ezúton szeretném megköszönni a Metz vezetőségének pozitív hozzáállását az átigazolással kapcsolatban” – nyilatkozta Bartha Csaba klubelnök.

„Csodás metzi évek után úgy éreztem, most jött el az idő, hogy egy szinttel feljebb lépjek. Igazán meglepett és nagyon sokat jelentett számomra a Győri Audi ETO KC megkeresése. A világ legjobb csapatáról van szó, amely mindig a legmagasabbra tör. Akit ide hívnak, szerintem egy percig sem gondolkodik. Szimpatikus az, ahogy Győrben a kézilabdáról gondolkodnak, és az sem mellékes, hogy remek csapattársak között folytathatom a pályafutásom. Ellenfélként játszottam már Győrben, és lenyűgözött a csapat, valamint az azt körülvevő közeg. Azért jövök Győrbe, hogy mindent megnyerjek a csapattal!” – mondta Béatrice Edwige.

Edwige érkezésével továbbra is kérdéses Crina Pintea maradása. A román válogatott beálló remekül mutatkozott be a BL-ben a hétvégén, kilenc gólt lőtt a CSM Bucuresti-nek, kérdés, az idény végéig szóló szerződése lejárta után mi lesz vele. Ahogy arra Bartha Csaba utalt hétfőn: Edwige ügye összefügg Pinteáéval.

2020.01.17 15:19:42

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (Malmö, összefoglaló), BORBÉLY LÁSZLÓ (percről percre)

A 18. percben már tízzel vezettek Sagosenék, a szünet után feljöttünk négyre, de ennél közelebb nem kerültünk.

2020.01.14 19:56:37

Kézilabda NAGY PÉTER

A világklasszis svéd, aki Spanyolországot tartja otthonának és Szegeden tölti legszebb éveit, apaságról, technológiáról, a játék élvezetéről.

2020.01.16 23:20:53

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

NS-VÉLEMÉNY. Percnyi üresjárat sincs.

2020.01.16 15:14:41

Kézilabda K. D.

2020.01.16 15:07:05

Kézilabda K. D.