nemzetisport.hu 2019.01.28 14:01 Frissítve: 2019.01.28 17:07

Női kézi: Groot? „1000 százalék, hogy nem a klubon múlik”

Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC elnöke a Sport TV Harmadik Félidő című műsorában beszélt a kézilabdaklub sérült játékosainak állapotáról, illetve az igazolásokról, hosszabbításokról is. Eduarda Amorim a rehabilitáció felénél tart, Nora Mörk másfél-két hónap múlva visszatérhet, a vállsérülést szenvedő Fodor Csengére még vizsgálatok várnak, Nycke Groot maga dönt arról, hosszabbít-e, és Crina Pintea ügye sincs még lefutva.

Kizárólag Nycke Grooton múlik, marad-e a Győrnél (Fotó: Török Attila)

 

„Szeretném leszögezni, hogy ezek jelen pillanatban nem olyan sérülések, amelyek túlterhelésből vagy bármiből adódnának. Sajnos a kézilabdában sok az ütközés, az elhasználódás az ízületi- és izomtevékenységben, és emiatt vannak sérülések” – fogalmazott Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC elnöke a klub sérült játékosaival kapcsolatban.

Nora Mörkkel kapcsolatban megerősítette: nem siettetik a visszatérését, a lehető legnagyobb körültekintéssel jár el az orvosi stáb Norvégiában és Magyarországon is. A klub holland kiválóságával, Nycke Grootal kapcsolatban elmondta:

„Nycke Groot véleményem szerint az a női kézilabdában, aki Ronaldo vagy Messi a labdarúgásban. Fontos, hogy mi lesz vele, és megértem a szurkolókat, hogy érdeklődnek vele kapcsolatban. Azt elmondhatom ország-világ előtt, és talán ez a legfontosabb hír: ezer százalék, hogy nem a klubon fog múlni, marad-e vagy sem.”

Bartha hangsúlyozta: a megállapodás nem pénz kérdése, Grootnak magának kell eldöntenie, hogy folytatja-e Győrben a pályafutását.

Crina Pintea remekül mutatkozott be a BL-ben a hétvégén, kilenc gólt lőtt a CSM Bucuresti-nek, kérdés, az idény végéig szóló szerződése lejárta után mi lesz vele.

„Crina Pintea a szezon első felében, Yvette Broch bejelentése után az első perctől benne volt a kalapban, de az Issy Paris nem engedte el. Mire Pinteával sikerült megkötni a szerződést, addig nyilván zajlottak más tárgyalások is. Nincs lefutva a Pintea-ügy, van neki és nekünk is opciónk arra, hogy maradjon vagy ne maradjon. Béatrice Edwige és Estelle Nze Minko ügye ezzel a két játékossal (Groot és Pintea – a szerk.) nyilván összefügg.”

Mint ismert, a Győri ETO-t mindkét francia világbajnokkal szóba hozták az elmúlt időszakban. 

2019.09.15 13:21:39

Kézilabda HATÁR DÁVID

David Davis egyszer sem kért időt, csapata 40 gólig jutott a Motor Zaporizzsja ellen.

2019.09.14 11:48:25

Kézilabda T. D.

Elképesztően izgalmas volt a második félidő, de a magyar csapat bravúrgyőzelmet ünnepelhet.

2019.09.14 11:14:51

Kézilabda nemzetisport.hu

Davis higgadtabb, nyugodtabb döntéseket várna a Veszprémet esélyesnek kikiáltó szakértőktől.

2019.09.11 21:45:39

Kézilabda nemzetisport.hu

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2019–2020-as adatbankja.

2019.09.13 21:38:09

Kézilabda THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Mindkét város szurkolói egy emberként állnak kedvenceik mögött.