nemzetisport.hu 2019.01.28 14:01 Frissítve: 2019.01.28 17:07

Női kézi: Groot? „1000 százalék, hogy nem a klubon múlik”

Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC elnöke a Sport TV Harmadik Félidő című műsorában beszélt a kézilabdaklub sérült játékosainak állapotáról, illetve az igazolásokról, hosszabbításokról is. Eduarda Amorim a rehabilitáció felénél tart, Nora Mörk másfél-két hónap múlva visszatérhet, a vállsérülést szenvedő Fodor Csengére még vizsgálatok várnak, Nycke Groot maga dönt arról, hosszabbít-e, és Crina Pintea ügye sincs még lefutva.

Kizárólag Nycke Grooton múlik, marad-e a Győrnél (Fotó: Török Attila)

 

„Szeretném leszögezni, hogy ezek jelen pillanatban nem olyan sérülések, amelyek túlterhelésből vagy bármiből adódnának. Sajnos a kézilabdában sok az ütközés, az elhasználódás az ízületi- és izomtevékenységben, és emiatt vannak sérülések” – fogalmazott Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC elnöke a klub sérült játékosaival kapcsolatban.

Nora Mörkkel kapcsolatban megerősítette: nem siettetik a visszatérését, a lehető legnagyobb körültekintéssel jár el az orvosi stáb Norvégiában és Magyarországon is. A klub holland kiválóságával, Nycke Grootal kapcsolatban elmondta:

„Nycke Groot véleményem szerint az a női kézilabdában, aki Ronaldo vagy Messi a labdarúgásban. Fontos, hogy mi lesz vele, és megértem a szurkolókat, hogy érdeklődnek vele kapcsolatban. Azt elmondhatom ország-világ előtt, és talán ez a legfontosabb hír: ezer százalék, hogy nem a klubon fog múlni, marad-e vagy sem.”

Bartha hangsúlyozta: a megállapodás nem pénz kérdése, Grootnak magának kell eldöntenie, hogy folytatja-e Győrben a pályafutását.

Crina Pintea remekül mutatkozott be a BL-ben a hétvégén, kilenc gólt lőtt a CSM Bucuresti-nek, kérdés, az idény végéig szóló szerződése lejárta után mi lesz vele.

„Crina Pintea a szezon első felében, Yvette Broch bejelentése után az első perctől benne volt a kalapban, de az Issy Paris nem engedte el. Mire Pinteával sikerült megkötni a szerződést, addig nyilván zajlottak más tárgyalások is. Nincs lefutva a Pintea-ügy, van neki és nekünk is opciónk arra, hogy maradjon vagy ne maradjon. Béatrice Edwige és Estelle Nze Minko ügye ezzel a két játékossal (Groot és Pintea – a szerk.) nyilván összefügg.”

Mint ismert, a Győri ETO-t mindkét francia világbajnokkal szóba hozták az elmúlt időszakban. 

2020.07.31 16:46:26

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

INTERJÚ. Szélsőként mindig a biztosra ment • Nehezen dolgozta volna fel, hogy csak a padon ücsörög az ETO-ban.

2020.07.19 21:31:36

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Az utóbbi évtizedek profi hajszájában egyre jobban eluralkodott és nyomasztóvá vált az események sodra és az eredmények kényszere, most ezek híján kezdjük újra felfedezni az idő és figyelem hiányában már egészen háttérbe szoruló nőket és férfiakat.

2020.07.13 18:45:20

Kézilabda PAPP BÁLINT

A három érkező mozdulataiból sugárzik, megtiszteltetésnek veszi, hogy Győrben játszhat.

2020.07.10 17:45:41

Kézilabda JOCHA KÁROLY

A világhírű menedzser a kézilabdán kívül az atlétikában és a téli sportágakban is maradandót alkotott.