nemzetisport.hu 2019.01.28 14:01 Frissítve: 2019.01.28 17:07

Női kézi: Groot? „1000 százalék, hogy nem a klubon múlik”

Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC elnöke a Sport TV Harmadik Félidő című műsorában beszélt a kézilabdaklub sérült játékosainak állapotáról, illetve az igazolásokról, hosszabbításokról is. Eduarda Amorim a rehabilitáció felénél tart, Nora Mörk másfél-két hónap múlva visszatérhet, a vállsérülést szenvedő Fodor Csengére még vizsgálatok várnak, Nycke Groot maga dönt arról, hosszabbít-e, és Crina Pintea ügye sincs még lefutva.

Kizárólag Nycke Grooton múlik, marad-e a Győrnél (Fotó: Török Attila)

 

„Szeretném leszögezni, hogy ezek jelen pillanatban nem olyan sérülések, amelyek túlterhelésből vagy bármiből adódnának. Sajnos a kézilabdában sok az ütközés, az elhasználódás az ízületi- és izomtevékenységben, és emiatt vannak sérülések” – fogalmazott Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC elnöke a klub sérült játékosaival kapcsolatban.

Nora Mörkkel kapcsolatban megerősítette: nem siettetik a visszatérését, a lehető legnagyobb körültekintéssel jár el az orvosi stáb Norvégiában és Magyarországon is. A klub holland kiválóságával, Nycke Grootal kapcsolatban elmondta:

„Nycke Groot véleményem szerint az a női kézilabdában, aki Ronaldo vagy Messi a labdarúgásban. Fontos, hogy mi lesz vele, és megértem a szurkolókat, hogy érdeklődnek vele kapcsolatban. Azt elmondhatom ország-világ előtt, és talán ez a legfontosabb hír: ezer százalék, hogy nem a klubon fog múlni, marad-e vagy sem.”

Bartha hangsúlyozta: a megállapodás nem pénz kérdése, Grootnak magának kell eldöntenie, hogy folytatja-e Győrben a pályafutását.

Crina Pintea remekül mutatkozott be a BL-ben a hétvégén, kilenc gólt lőtt a CSM Bucuresti-nek, kérdés, az idény végéig szóló szerződése lejárta után mi lesz vele.

„Crina Pintea a szezon első felében, Yvette Broch bejelentése után az első perctől benne volt a kalapban, de az Issy Paris nem engedte el. Mire Pinteával sikerült megkötni a szerződést, addig nyilván zajlottak más tárgyalások is. Nincs lefutva a Pintea-ügy, van neki és nekünk is opciónk arra, hogy maradjon vagy ne maradjon. Béatrice Edwige és Estelle Nze Minko ügye ezzel a két játékossal (Groot és Pintea – a szerk.) nyilván összefügg.”

Mint ismert, a Győri ETO-t mindkét francia világbajnokkal szóba hozták az elmúlt időszakban. 

2020.03.27 17:36:41

Kézilabda MKSZ/BALLAI ATTILA

A dánoktól hatgólos előnyről elszenvedett vereség már-már az évezredes magyar sors szimbólumává magasztosult.

2020.03.27 14:47:11

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

NAGYINTERJÚ. A Veszprém edzője a félbeszakadt idényről, saját edzői filozófiájáról is beszélt, és még kedvenc fotóiból is mutatott néhányat.

2020.03.26 21:19:20

Kézilabda MKSZ/BALLAI ATTILA

Húsz év után második olimpiai medálját nyerte a magyar női kézilabdázás.

2020.03.25 22:54:13

Kézilabda Munkatársunktól

Az MKSZ operatív igazgatója szerint a fő feladat most döntést hozni a bajnokságok sorsáról.

2020.03.25 14:32:12

Kézilabda MKSZ/BALLAI ATTILA

A kézilabda-szövetség a női válogatott 1976–1992 közötti időszakát eleveníti fel.