Női kézi-vb: Kuba az első, a mieink a harmadik kalapban

Vágólapra másolva!
2015.06.23. 16:53
null
Kovacsicsék bizonyára örülnének Kubának az első kalapból (Fotó: Hegedüs Gábor)
Bármennyire is furcsa, de egy nappal a decemberi, dániai női kézilabda-világbajnokság szerda esti csoportsorsolása előttig a nemzetközi szövetség (IHF) nem hozta nyilvánosságra a kiemelési kalapokat. A montenegrói Vijesti honlapján közölt egy verziót, amely szerint meglepetésre Kuba az első kalapban szerepel, míg a magyar válogatott a harmadikban. Ezt később a rendező dán szövetség is megerősítette.

 

Eléggé egyenlőtlen csoportok is kialakulhatnak, egyáltalán nem mindegy, hogy valaki Norvégiát vagy Kubát kapja az első kalapból. Előzetesen arra lehetett számítani, hogy Magyarország a második kalapba kerül, ehelyett Hollandia, Argentína és Románia társaságában a harmadikba kapott besorolást..

Mint korábban megírtuk, az IHF úgy határozott, hogy a selejtezőn egyaránt elbukó Németország és Szerbia kapja meg a két szabadkártyát, a két válogatott a hatodik kalapban szerepel.

A sorsolásnál figyelembe veszik, hogy a házigazda Dánia Herningben, Svédország Naestvedben, Norvégia Frederikshavnban, míg Németország Koldingban fogja játszani a csoportmeccseit.

A december 5–20. közötti vb-n négy hatos csoport lesz, ezekből a legjobb négy-négy jut a nyolcaddöntőbe. A csoportmeccseket és nyolcaddöntőket Herningben, Koldingban, Frederikshavnban és Naestredben rendezik. A vb fő helyszíne Herning, a záró hétvégén már csak ott tartanak összecsapásokat.

A világbajnok egyenes ágon kijut a riói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig selejtezőtornán vehetnek részt.

NŐI KÉZILABDA-VB
SORSOLÁS ELŐTTI KALAPBEOSZTÁS
Első kalap:
Brazília, Kuba, Norvégia, Dánia
Második kalap: Spanyolország, Svédország, Montenegró, Franciaország
Harmadik kalap: MAGYARORSZÁG, Hollandia, Argentína, Románia
Negyedik kalap: Oroszország, Dél-Korea, Lengyelország, Japán
Ötödik kalap: Tunézia, Kongói DK, Kína, Puerto Rico
Hatodik kalap: Angola, Szerbia, Németország, Kazahsztán

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik