Női kézi-vb: nem találják ki, melyik ország kapott szabadkártyát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.22. 16:44
null
A Jakob Vestergaard, Grit Jurack vezette német válogatott is ott lehet a vb-n
A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) tanácsa úgy döntött, hogy Németország és Szerbia kap szabadkártyát a decemberi dániai női világbajnokságra. Ezzel teljessé vált a mezőny, a csoportkör sorsolását szerdán 20 órakor tartják Koldingban, egy korábbi királyi várban.

Az IHF tanácsa 2014 novemberében úgy határozott, hogy a vb 24-es mezőnyéből két helyre szabadkártyával, egyre pedig interkontinentális selejtezőtorna keretében delegál csapatot. Utóbbit Kazahsztán nyerte, míg a két maradék helyre Németország és Szerbia került.

Mindkét válogatott elbukta az európai selejtezőt, a németek az oroszokkal, a több bojkottáló klasszisukat (Katarina Tomasevics, Andrea Lekics, Szanja Damnjanovics, Dragana Cvijics) nélkülöző szerbek pedig a románokkal szemben maradtak alul. Korábban nagy visszhangot váltott ki, hogy a német férfiválogatott Ausztrália „kigolyózásával” lehetett ott a katari vb-n.

A sorsolásra szerdán 20 órakor kerül sor, előtte még várhatóan nyilvánosságra hozzák a kiemelést. A december 5–20. között rendezendő tornának Kolding mellett Herning, Naestved és Frederikshavn lesz a házigazdája. A jegyárusítás augusztus 11-én kezdődik.

A VB RÉSZTVEVŐI (24 válogatott)
EURÓPA: Dánia (rendező), Norvégia (Európa-bajnok), Franciaország, Oroszország, Románia, Hollandia, Lengyelország, Montenegró, MAGYARORSZÁG, Spanyolország, Svédország, Szerbia (szabadkártya), Németország (szabadkártya)
AFRIKA
: Tunézia, Kongói DK, Angola
ÁZSIA
: Dél-Korea, Kína, Japán, Kazahsztán
PÁNAMERIKA
: Brazília (címvédő), Kuba, Argentína, Puerto Rico

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik