Női kézi-vb: a magyar válogatott megérkezett Kumamotóba

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.11.28. 10:35
A magyar női kézilabda-válogatott csütörtök délután megérkezett Kumamotóba, a szombaton kezdődő olimpiai kvalifikációs világbajnokság helyszínére.

A magyarok több mint egy hete, múlt kedden indultak Budapestről, és előbb Szöulba utaztak, ahol részt vettek a Premiere4-kupa nemzetközi felkészülési tornán. A csapat pénteken az olimpiai bajnok oroszoktól 29–25-re, hétfőn a szerbektől 25–23-ra kikapott, szombaton pedig 31–25-re legyőzte a házigazda Dél-Koreát, így a harmadik helyen végzett. A magyarok több mint egy hete, múlt kedden indultak Budapestről, és előbb Szöulba utaztak, ahol részt vettek a Premiere4-kupa nemzetközi felkészülési tornán. A csapat pénteken az olimpiai bajnok oroszoktól 29–25-re, hétfőn a szerbektől 25–23-ra kikapott, szombaton pedig 31–25-re legyőzte a házigazda Dél-Koreát, így a harmadik helyen végzett.

A dél-koreai fővárosban az utolsó meccs után a válogatott programjában konditermi edzés, futás és taktikai gyakorlás is szerepelt, de jutott idő városnézésre is. A küldöttség csütörtökön Fukuokába repült, onnan pedig busszal két óra alatt jutott el Kumamotóba.

A csütörtöki edzés Kim Rasmussen szövetségi kapitány döntése értelmében elmarad, mert a szervezők 20 órától biztosítottak lehetőséget a csapatnak, de ezt a dán edző túlságosan későinek tartotta. A következő gyakorlásra így pénteken 11 órától kerül sor abban a kumamotói csarnokban, amelyben a csoportkör második fordulójában a Spanyolország elleni meccs lesz. Ezt videózás és séta követi majd.

Tomori Zsuzsanna elmondta, hogy a szerbektől elszenvedett vereséget és gyengébb teljesítményt az időeltolódás számlájára írják, de ezt a problémát már sikerült leküzdeniük a Szöulban töltött napok során.

„Nagyon fontos lesz, hogyan tudunk majd regenerálódni. Szerencsére, a stábunk nagyon sok gépet ki tudott hozni. Kulcskérdés lesz, mennyire leszünk frissek” – nyilatkozta a Siófok KC átlövője arra utalva, hogy a csapatra hét nap alatt öt meccs vár a csoportkörben. Szombaton Kazahsztán, vasárnap Spanyolország, kedden Montenegró, szerdán Szenegál, pénteken pedig Románia lesz az ellenfél. A középdöntőbe az első három helyezett jut.

A szövetségi kapitánynak helyi idő szerint pénteken 18 óráig kell jeleznie, melyik 16 játékossal vág neki a tornának, tehát ki lesz az a két ember, aki kimarad a keretből. Kim Rasmussen korábban, az M4 Sport kézilabda-magazinjában úgy fogalmazott, alaposan megnehezítette a dolgát, hogy Szöulban mindhárom kapus extrateljesítményt nyújtott.

„A világbajnokságon alig van szünnapunk, és mindösszesen három játékost cserélhetünk, szóval át kell gondolnom a lehetőségeket. Van néhány poszt, amelyre több játékost hoztam: beállókat, kapusokat és jobbátlövőket, e három posztról fog két játékos a cserék közé kerülni, de nem döntöttem még a tartalékokról” – mondta.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE A VB-RE
Kapusok:
Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kiss Éva (Győri Audi ETO), Triffa Ágnes (DVSC Schaeffler)
Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (Győri Audi ETO), Lukács Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: Kiss Nikolett (Érd), Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kovács Anna (DVSC Schaeffler)
Irányítók: Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tóth Gabriella (Érd), Vámos Petra (DVSC Schaeffler)
Beállók: Szabó Laura (Érd), Pásztor Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler)
Balátlövők: Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tomori Zsuzsanna (Siófok KC)
Balszélsők: Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Szövetségi kapitány:
Kim Rasmussen
Edző: Siti Beáta
Kapusedző: Bakos István

NŐI KÉZILABDA-VB (2019. november 30. – december 15., Kumamoto, Japán)
A CSOPORTBEOSZTÁS

A-csoport (Kumamoto):Kuba, Angola, Szlovénia, Norvégia, Hollandia, Szerbia
B-csoport (Jamaga, Kumamoto):Ausztrália, Brazília, Dél-Korea, Dánia, Franciaország, Németország
C-csoport (Jacusiro, Kumamoto):Kazahsztán, Szenegál, Spanyolország, MAGYARORSZÁG, Románia, Montenegró
D-csoport (Kumamoto):Kongói DK, Argentína, Kína, Svédország, Oroszország, Japán

A magyar válogatott csoportmérkőzései (magyar idő szerint)
November 30., szombat, 10.00:
Magyarország–Kazahsztán (Tv:M4 Sport, élőben az NSO-n)
December 1., vasárnap, 10.00:Spanyolország–Magyarország (Tv:M4 Sport, élőben az NSO-n)
December 3., kedd, 7.00:Magyarország–Montenegró (Tv:M4 Sport, élőben az NSO-n)
December 4., szerda: 11.00:Magyarország–Szenegál (Tv:M4 Sport, élőben az NSO-n)
December 6. péntek, 11.00:Románia–Magyarország (Tv:M4 Sport, élőben az NSO-n)

A csoportok első három-három helyezettje jut a középdöntőbe. A világbajnokság győztese kijut a tokiói olimpiára, a 2–7. helyezettek olimpiai selejtezőt játszhatnak 2020 márciusában. Amennyiben kvótával már rendelkező csapat a 27. hely között végez, a selejtezős részvételi lehetőségek a világbajnoki rangsor további válogatottjaira szállnak át.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik