Női kézi: Tomori megsérült, ismét műteni kell

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.02. 20:24
null
Kérdéses, Kim Rasmussen mikor számíthat újra Tomori Zsuzsannára (Fotó: Török Attila)
A magyar női kézilabda-válogatottat irányító Kim Rasmussen az M4 Sport kézilabda-magazinjában elmondta, hogy a Fehéroroszország elleni, vasárnapi Eb-selejtezőn megsérülő Tomori Zsuzsannára ismét műtét vár. A beavatkozást szerdán végzik el, a győri átlövő felépülése várhatóan hat hetet vesz igénybe.

 

„Nem néz ki jól a sérülése, megint meg kell műteni. A doktor azt mondta, nem annyira súlyos, de ettől még nem érzem jobban magam, nagyon sajnálom, hogy ismét kihagyás vár rá” – mondta a műsorban Rasmussen, aki dicsérte a játékos hozzáállását.

A dán szakember azt nem tudta megmondani, hogy Tomorira milyen hosszú kihagyás vár, és hogy a győri átlövő játszhat-e a decemberi világbajnokságon, de utóbbival kapcsolatban nem tűnt túl optimistának.

Hétfő este a Győri Audi ETO KC közleményt adott ki a sérülésről.

„A direkt térdkalácstraumát követően porcleválás alakult ki a játékos térdkalácsa és a combcsont közötti terhelési felszínen. Szerdán artroszkópos eljárással végzünk el rajta operációt. Várhatóan hat hetet vesz igénybe felépülése” – nyilatkozta dr. Balogh Péter csapatorvos.

Tomori rögtön a meccs elején egy ütközés után a lábát fájlalta, és többet már vissza sem térhetett a pályára. A 30 éves átlövő a 2015-ös világbajnokságon súlyos térdsérülést szenvedett, ami után egy évig nem lépett pályára tétmérkőzésen.

Mint korábban megírtuk, egy másik győri átlövő, a dán Anne Mette Hansen is kidőlt, ő is lemarad a Bajnokok Ligája rajtjáról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik