Női kézi: Rettenetesen sajnálom, hogy így lett vége – Lukács Viktória

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.04.25. 21:59
null
Lukács Viktória tíz év után távozik a Ferencvárostól (Fotó: Török Attila)
Sajnálja, hogy nem tudott elbúcsúzni a szurkolóktól, és rosszulestek számára a bántó szavak, melyeket azt követően kapott, hogy biztossá vált, Győrbe igazol – többek között ezekről beszélt a Ferencváros hivatalos honlapján adott interjújában Lukács Viktória, aki a nyáron tíz év után távozik a fővárosi zöld-fehérektől, és szerződik a női kézilabda NB I-ben és Bajnokok Ligájában címvédő ETO-hoz.

 

„Rettenetesen sajnálom, hogy így lett vége, szerettem volna elköszönni rendesen, elbúcsúzni azoktól, akik tíz éven át szurkoltak nekem is, szerettem volna lejátszani normálisan az utolsó meccset Fradi-mezben, nagyon bánom, hogy erre nem volt lehetőségem – mondta Lukács Viktória a fradi.hu-nak.Elképzeltem, hogy milyen lesz ez, és a szezon közben is volt néhány komoly mélypontom emiatt. Amikor hallgattuk az utolsó, rosztovi meccsünkön a BL-himnuszt, bevillant, hogy most hallom utoljára Fradi-mezben ezt – vissza kellett tartanom a könnyeimet, azzal nyugtattam magamat, hogy lesz még időm elbúcsúzni.”

Lukács 2010-ben került a Ferencvároshoz, a budapesti zöld-fehéreknél eltöltött tíz éve alatt bajnokságot (2015), Magyar Kupát (2017) és KEK-et (2012) is nyert a csapattal, a hőn áhított Bajnokok Ligája-cím azonban egyelőre hiányzik a dicsőséglistájáról. Mint elmondta, ez is szerepet játszott a döntésében, hogy a nyártól Győrben próbál szerencsét. És hogy még mi billentette a mérleget a váltás nyelve felé?

„A tíz év… Iszonyúan sok idő. Tíz éven át ugyanoda járni edzésre, ugyanakkor kelni, ugyanazokkal az emberekkel lenni. Félre ne értse senki, ennek is nagyon sok pozitív része van, és nagyon szerettem is, de úgy éreztem az elmúlt időszakban, hogy új impulzusra van szükségem. Illetve minden élsportolónak a Bajnokok Ligája-győzelem az egyik álma, nekem is, és ez is volt az egyik oka a döntésemnek.”

A 24 éves jobbszélső elárulta, miután biztossá vált, hogy a Győri ETO-hoz igazol, kapott sértő üzeneteket az FTC drukkereitől, amelyek nem estek neki jól.

„Hiányozni fog a Fradi család. Tudom, hogy sokaknak okoztam csalódást a döntésemmel, de így is rosszulestek a bántó szavak, mert kicsit úgy érzem, tíz évet elengednek. Bár megértem őket is, mert a csapatnak szurkolnak, és valószínűleg nem tudják magukat az én helyembe képzelni. Kaptam ugyanakkor rengeteg pozitív üzenetet is, igyekszem ezekből táplálkozni” – mondta.

Lukács Viktória a bajnokságban 84, a Bajnokok Ligájában 53 gólt dobott ebben az idényben, 137 találatával a házi góllövőlista harmadik helyén végzett Klujber Katrin (184) és Háfra Noémi (144) mögött. A magyar válogatott jobbszélső Győrben hároméves szerződést írt alá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik