Női kézi: Penát Pamplonában díjazták, majdnem lekéste

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.11. 13:54
null
A ferencvárosi Penát (középen) is díjazták Pamplonában
Navarra tartomány legjobb sportolóit díjazták hétfőn Pamplonában. A nőknél a Ferencváros női kézilabdacsapatának spanyol válogatott kiválósága, Nerea Pena érdemelte ki az elismerést 2014-es teljesítménye aklapján.

 

Pena a hétvégén még lejátszotta a KEK nyolcaddöntőjének két mérkőzését a norvég Tertnes Bergen ellen (a Fradi 85 gólt szerezve ment tovább), majd hétfőn már a hazájában volt jelenése. Átszállással utazott, és a gépe mindössze negyed órával a kezdés előtt szállt le Pamplonában.

„Mindenképpen szerettem volna ott lenni a díjátadón, különleges, amikor a saját közösségedben ismerik el a munkádat. A sérülések miatt nehéz évek vannak mögöttem, de most úgy érzem, ismét visszanyertem a korábbi formámat" – mondta Pena, akinek Yolanda Barcina tartományi elnök adta át a 2014-es év legjobb navarrai női sportolójának járó díjat (a férfiaknál a baszkpelota-játékost, Juan Martínez de Irujót tüntették ki).

A pamplonai születésű Pena a családja miatt is örült, hogy el tudott utazni, mert így két napot otthon tölthetett a szeretteivel. A szezon végén lejár a szerződése a Fradinál, ám a népligeti csapat szeretné megtartani; edzője, Elek Gábor a minap úgy nyilatkozott, lassan világklasszissá érik.

„Nehéz döntés volt otthagyni Spanyolországot, de jól érzem magam Magyarországon, játékosként is sokat fejlődtem" – tette hozzá a válogatottal decemberben Európa-bajnoki ezüstéremig jutó Pena, aki új otthonra lelt Budapesten.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik