Női kézi: nemrég a BL final fourban játszott, most a Vasashoz igazolt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.06. 17:17
A női kézilabda NB I újonca, a Vasas a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette Vanesza Agovicsot a Buducsnoszt Podgoricától. A 21 esztendős montenegrói irányító-átlövő épp a Bajnokok Ligája-győztes Győri ETO ellen mutatkozhat be az angyalföldieknél.

„Az első meccs hatalmas kihívás lesz számunkra, hiszen a Győr jóval tapasztaltabb csapat, nem beszélve az eredményeikről. De a legjobbak ellen küzdeni mindig hasznos, megtapasztalhatunk sok mindent, és persze mi is a legszebb arcunkat szeretnénk nyújtani – idézi a vasassc.hu Agovicsot. – Több ajánlatom is volt, de a Vasast tartottam a legjobb választásnak. Fiatal csapat, én is fiatal vagyok, és hallottam, hogy Kovács Péter az edző, ez ideális számomra. Úgy voltam vele, próbáljuk meg. Nekem azért is tökéletes ez az együttes, mert több játéklehetőséget kaphatok, mint Podgoricában, itt a kortársaimmal játszom. Egy olyan nagycsapatban, mint a Buducsnoszt, öt-tíz percet kaphatsz jó esetben. Éles helyzetekben érthetően nem állítanak be, itt viszont igen, ráadásul nincs olyan végzetes következménye annak, ha az ember hibázik. A legjobb akarok lenni a posztomon, száz százalékot adni minden edzésen és meccsen, bár szerintem a lányok is ugyanígy gondolkodnak."„Az első meccs hatalmas kihívás lesz számunkra, hiszen a Győr jóval tapasztaltabb csapat, nem beszélve az eredményeikről. De a legjobbak ellen küzdeni mindig hasznos, megtapasztalhatunk sok mindent, és persze mi is a legszebb arcunkat szeretnénk nyújtani – idézi a vasassc.hu Agovicsot. – Több ajánlatom is volt, de a Vasast tartottam a legjobb választásnak. Fiatal csapat, én is fiatal vagyok, és hallottam, hogy Kovács Péter az edző, ez ideális számomra. Úgy voltam vele, próbáljuk meg. Nekem azért is tökéletes ez az együttes, mert több játéklehetőséget kaphatok, mint Podgoricában, itt a kortársaimmal játszom. Egy olyan nagycsapatban, mint a Buducsnoszt, öt-tíz percet kaphatsz jó esetben. Éles helyzetekben érthetően nem állítanak be, itt viszont igen, ráadásul nincs olyan végzetes következménye annak, ha az ember hibázik. A legjobb akarok lenni a posztomon, száz százalékot adni minden edzésen és meccsen, bár szerintem a lányok is ugyanígy gondolkodnak."

Agovics a Buducsnoszt színeiben tíz gólt szerzett a Bajnokok Ligája 2016–2017-es kiírásában. A budapesti final fouron is ott volt a podgoricaiakkal, akik a negyedik helyen végeztek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik