nemzetisport.hu 2018.01.16 11:39 Frissítve: 2018.01.16 18:22

Női kézi: Mörk fotóit a férfiválogatott tagjai között is terjesztették

Tovább dagad a botrány Nora Mörk körül: a Győri ETO kézilabdázója novemberben jelentette be, hogy feltörték a telefonját és ellopták a privát fotóit. A jobbátlövő most egy norvég újságnak elárulta: a jelenleg a horvátországi Európa-bajnokságon szereplő norvég férfiválogatott tagjai is megosztották egymás között a képeit, s a helyi szövetség (NHF) nem tett ellene semmit. Mörk azon is gondolkodik, hogy lemondja a válogatottságot.

 

Mörk a válogatottság lemondását is kilátásba helyezte (Fotó: AFP)

Novemberben adtunk hírt róla, hogy hekkerek feltörték Nora Mörk telefonját, és ellopták a privát fotóit, amik el is kezdtek terjedni az interneten. A Győri ETO rögtön jelezte, mindenben támogatja légiósát, aki mellett válogatottbeli csapattársai is kiálltak. Az ügy új fordulatot vett: a 26 éves jobbátlövő elmondta, a norvégi férfiválogatott tagjai között is körbejártak az említett képek.

„Teljesen megtörtem. Ők a környezetemhez tartoznak, és azt hittem, mellettem vannak és segítenek. De sajnos tévedtem, nagyon csalódott vagyok – mondta a Verdens Gangnak Nora Mörk a férfiválogatottal kapcsolatban. – Értesítettem a norvég szövetséget, hogy a válogatottság lemondásán gondolkodom, ha nem kérnek nyilvánosan bocsánatot. Azt a választ kaptam, hogy nem lenne helyes a nyilvánosság elé állni vele, de négyszemközt megteszik. Nagyon egyedül érzem magam. A szövetség azt sugallta, hogy várjak ezzel a kijelentéssel, mert a férfiak az Eb-n szerepelnek jelenleg.”

Nora Mörk többször egyeztetett Thórir Hergeirsson női szövetségi kapitánnyal, valamint a norvég szövetséggel, amelytől nyilvános bocsánatkérést vár, és a vg.no szerint keddig adott erre határidőt. Kare Geir Lio, az NHF elnöke és Erik Langerud főtitkár azonban hallani sem akar erről.

„Ők úgy érzik, minden tőlük telhetőt megtettek, de szerintem nem így van. Nem vagyok benne biztos, hogy a továbbiakban is tagja szeretnék lenni egy olyan közösségnek, amely inkább azok pártjára áll, akik engem zaklatnak” – tette hozzá Mörk, aki úgy tudja, legalább két játékoshoz eljutottak a fotók a férfiválogatottból, és ők kezdték el aztán terjeszteni a többiek között.

2020.02.23 18:08:06

Kézilabda B. L.

A franciák a 45. percben néggyel mentek, az utolsó másodpercekben az egálért támadtak, de Kiss védett.

2020.02.23 15:10:55

Kézilabda H. D.

David Davis csapata az utolsó kör eredményeitől függetlenül biztosította a második helyét a csoportban.

2020.02.21 10:35:48

Kézilabda BACSKAI JÁNOS

Elek Gábor csapata túl sokat hibázott, a vereséggel biztosan lemondhat a BL-negyeddöntőbe jutásról.

2020.02.17 18:54:47

Kézilabda CSINTA SAMU

A kézilabdázás állócsillagát horrorsérülések hátráltatták – és a mieink ellen rendre remekel.

2020.02.19 14:39:20

Kézilabda T. D.

Juan Carlos Pastor csapata sok hibával, enerváltan játszott, így simán kikapott Németországban.