HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.01.16 11:39 Frissítve: 2018.01.16 18:22

Női kézi: Mörk fotóit a férfiválogatott tagjai között is terjesztették

Tovább dagad a botrány Nora Mörk körül: a Győri ETO kézilabdázója novemberben jelentette be, hogy feltörték a telefonját és ellopták a privát fotóit. A jobbátlövő most egy norvég újságnak elárulta: a jelenleg a horvátországi Európa-bajnokságon szereplő norvég férfiválogatott tagjai is megosztották egymás között a képeit, s a helyi szövetség (NHF) nem tett ellene semmit. Mörk azon is gondolkodik, hogy lemondja a válogatottságot.

 

Mörk a válogatottság lemondását is kilátásba helyezte (Fotó: AFP)

Novemberben adtunk hírt róla, hogy hekkerek feltörték Nora Mörk telefonját, és ellopták a privát fotóit, amik el is kezdtek terjedni az interneten. A Győri ETO rögtön jelezte, mindenben támogatja légiósát, aki mellett válogatottbeli csapattársai is kiálltak. Az ügy új fordulatot vett: a 26 éves jobbátlövő elmondta, a norvégi férfiválogatott tagjai között is körbejártak az említett képek.

„Teljesen megtörtem. Ők a környezetemhez tartoznak, és azt hittem, mellettem vannak és segítenek. De sajnos tévedtem, nagyon csalódott vagyok – mondta a Verdens Gangnak Nora Mörk a férfiválogatottal kapcsolatban. – Értesítettem a norvég szövetséget, hogy a válogatottság lemondásán gondolkodom, ha nem kérnek nyilvánosan bocsánatot. Azt a választ kaptam, hogy nem lenne helyes a nyilvánosság elé állni vele, de négyszemközt megteszik. Nagyon egyedül érzem magam. A szövetség azt sugallta, hogy várjak ezzel a kijelentéssel, mert a férfiak az Eb-n szerepelnek jelenleg.”

Nora Mörk többször egyeztetett Thórir Hergeirsson női szövetségi kapitánnyal, valamint a norvég szövetséggel, amelytől nyilvános bocsánatkérést vár, és a vg.no szerint keddig adott erre határidőt. Kare Geir Lio, az NHF elnöke és Erik Langerud főtitkár azonban hallani sem akar erről.

„Ők úgy érzik, minden tőlük telhetőt megtettek, de szerintem nem így van. Nem vagyok benne biztos, hogy a továbbiakban is tagja szeretnék lenni egy olyan közösségnek, amely inkább azok pártjára áll, akik engem zaklatnak” – tette hozzá Mörk, aki úgy tudja, legalább két játékoshoz eljutottak a fotók a férfiválogatottból, és ők kezdték el aztán terjeszteni a többiek között.

2019.03.17 17:15:36

Kézilabda nemzetisport.hu

A Fradi kilencgólos hátrányból egyenlített, ám többre nem telt az erejéből. A Győr 14 MK-aranynál tart.

2019.03.17 13:22:23

Kézilabda nemzetisport.hu

A fontos tavaszi csaták előtt még gyakorlatilag „csak” a presztízs volt a tét a csapatok számára.

2019.03.16 14:49:55

Kézilabda nemzetisport.hu

A 13 góllal nyerő győriek sorozatban 16. alkalommal jutottak be a Magyar Kupa fináléjába.

2019.03.16 12:33:15

Kézilabda nemzetisport.hu

Jól küzdött a Dunaújváros, de nem tudta megnehezíteni a fővárosiak dolgát.

2019.03.13 09:19:09

Kézilabda PAPP BÁLINT

A győri kézilabdázók edzője érti a kritikákat, de a saját útját járva csiszolgatja az új taktikát.