nemzetisport.hu 2017.11.15 10:26 Frissítve: 2017.11.15 11:52

Női kézi: Akik ezt művelik, egymást védik – Nora Mörk

Nora Mörk interjút adott a norvég Verdens Gangnak, amiben a Győri Audi ETO kézilabdázója kifejtette, hogy miért kellett fellépnie az ismeretlen elkövetőekkel szemben, akik feltörték a mobiltelefonját, és visszaéltek az ott talált fotókkal.

 

Gro Hammerseng-Edin (balról a második) is elkísérte Mörköt a parlamentbe (Fotó: Instagram)

 

„Elkezdték terjeszteni a felvételeket. Kiábrándító, hogy azok, akik ezt művelik, egymást védik ahelyett, hogy segítenének nekem – árulta el Mörk.Nem mindegy, hogy valaki csak megkap egy felvételt, vagy hogy tovább is küldi. Ez annyira gyávaság.”

Ami nagyon elkeserítette, hogy a kézilabdás közegben is elkezdték megosztani a fotókat. „Tudom, hogy a fotók a kézilabdás berkekben is terjednek. Ezek az én ismerőseim. De úgy látszik mégse...”

Mörk telefonját a Facebook WhatsApp nevű alkalmazásán keresztül törték fel. A norvég TV2 szerint a húszas éveiben járó elkövető, aki Norvégiában terjeszteni kezdte a fotókat, beismerte tettét, de még nem tisztázott, hogy arról a személyről van-e egyben szó, aki eredetileg megszerezte őket a jobbátlövő telefonjáról.

Eleinte még az is bizonytalan volt, hogy Mörk játszik-e a decemberi világbajnokságon, de aztán úgy döntött, hogy nem hagyja magát, és kiáll a nyilvánosság felé. „Kellett egy kis idő, hogy eldöntsem, mit tegyek. Aztán lépni kellett, mert a  képek nagyon terjedni kezdtek. Fel kell hívni a figyelmet a hasonló ügyekre, ez nagyon fontos. Sokan talán nem is tudják, hogy törvénytelen megosztani mások privát fotóit. Egyre több elkövetőt fogunk beazonosítani, a harc még csak most kezdődik, de végig fogom csinálni! Már eddig is sok támogatást kaptam, de továbbra is várom azok jelentkezését, akik bármilyen információval tudnak szolgálni.”

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.11.22 21:12:28

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

INTERJÚ. A szövetségi kapitány szerint fejben készen állunk a vb-re; ha valaki kilép a sorból, a többiek most már visszarángatják.

2017.11.19 15:10:46

Kézilabda HATÁR DÁVID

A megállíthatatlan Balogh vezetésével 2008 után sikerült ismét felülmúlni a katalánokat.

2017.11.19 12:11:48

Kézilabda nemzetisport.hu

Bár már korábban biztossá vált a továbbjutás, a továbbvitt pontok miatt nyerni kellett Larvikban.

2017.11.18 12:54:36

Kézilabda nemzetisport.hu

A párizsiak hat napon belül másodszor, sorozatban ötödször verték meg a magyar együttest.

2017.11.18 14:43:27

Kézilabda nemzetisport.hu

A címvédő magyar csapat bátran próbálgathatta a fiataljait és a hét a hat elleni játékot is.