nemzetisport.hu 2017.11.15 10:26 Frissítve: 2017.11.15 11:52

Női kézi: Akik ezt művelik, egymást védik – Nora Mörk

Nora Mörk interjút adott a norvég Verdens Gangnak, amiben a Győri Audi ETO kézilabdázója kifejtette, hogy miért kellett fellépnie az ismeretlen elkövetőekkel szemben, akik feltörték a mobiltelefonját, és visszaéltek az ott talált fotókkal.

 

Gro Hammerseng-Edin (balról a második) is elkísérte Mörköt a parlamentbe (Fotó: Instagram)

 

„Elkezdték terjeszteni a felvételeket. Kiábrándító, hogy azok, akik ezt művelik, egymást védik ahelyett, hogy segítenének nekem – árulta el Mörk.Nem mindegy, hogy valaki csak megkap egy felvételt, vagy hogy tovább is küldi. Ez annyira gyávaság.”

Ami nagyon elkeserítette, hogy a kézilabdás közegben is elkezdték megosztani a fotókat. „Tudom, hogy a fotók a kézilabdás berkekben is terjednek. Ezek az én ismerőseim. De úgy látszik mégse...”

Mörk telefonját a Facebook WhatsApp nevű alkalmazásán keresztül törték fel. A norvég TV2 szerint a húszas éveiben járó elkövető, aki Norvégiában terjeszteni kezdte a fotókat, beismerte tettét, de még nem tisztázott, hogy arról a személyről van-e egyben szó, aki eredetileg megszerezte őket a jobbátlövő telefonjáról.

Eleinte még az is bizonytalan volt, hogy Mörk játszik-e a decemberi világbajnokságon, de aztán úgy döntött, hogy nem hagyja magát, és kiáll a nyilvánosság felé. „Kellett egy kis idő, hogy eldöntsem, mit tegyek. Aztán lépni kellett, mert a  képek nagyon terjedni kezdtek. Fel kell hívni a figyelmet a hasonló ügyekre, ez nagyon fontos. Sokan talán nem is tudják, hogy törvénytelen megosztani mások privát fotóit. Egyre több elkövetőt fogunk beazonosítani, a harc még csak most kezdődik, de végig fogom csinálni! Már eddig is sok támogatást kaptam, de továbbra is várom azok jelentkezését, akik bármilyen információval tudnak szolgálni.”

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.04.21 01:40:15

Kézilabda M. D.

Rangadónak indult, kiütés lett a vége: a vendégek nem tudták megnehezíteni az FTC dolgát.

2018.04.20 08:41:34

Kézilabda SIMON JÓZSEF

A Vardar kapusa a SEHA-liga megnyerése után a BL-ben is címvédésre készül.

2018.04.17 15:18:41

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

„Nem is szólhatok egy szót sem, mert fáradtság ide vagy oda, jól dolgoznak a lányok.”

2018.04.16 08:34:16

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

A Győr edzője háromgólos hátrányban sem ijedt meg a Buducsnoszt ellen.

2018.04.16 08:57:19

Kézilabda B. M.

A Fradi edzője szerint Európában kevés csapat képes náluk gyorsabb kézilabdára. Sajnos a Rosztov igen.