Női kézi: Mindenki tudja, hol helye, és mi a feladata – Rasmussen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.27. 21:20
null
Rasmussen szerint most kezdi érteni mindenki, hogyan működik a játék (Fotó: Török Attila)
Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a Sport TV Harmadik Félidő című műsorában beszélt a Hollandok elleni győzelem jelentőségéről. Dicsérte Kiss Évát, valamint Háfra Noémit, és elmondta, mikor lesz tökéletes a kommunikáció közte és a klubedzők között.

 

„Keményen dolgoztunk, nagyon sok problémát kellett leküzdenünk, amióta elkezdtem itt dolgozni, a sok sérülés miatt. Ilyen szempontból nagyon fontos, hogy jött ez a siker, mert ez talán újra hitet, önbizalmat ad nekünk, hogy tovább építkezzünk, és dolgozzunk, előre nézzünk – nyilatkozta Kim Rasmussen a Sport TV Harmadik Félidő című műsorában a Hollandia elleni idegenbeli sikerről.

„Nagyon sok jó kapusunk van most, decemberben azt gondoltam volna, hogy van két másik kapus, akik jobb formában vannak, de Éva nagyon jól játszott az utóbbi időszakban a Győrnél, és mindenféleképpen megérdemelte, hogy esélyt kapjon. Azt gondolom, élt is vele” – mondta Kiss Éva kapusteljesítményéről, aki nem volt ott a vb-n, de most remekelt. Hozzátette, a mezőnyjátékosok is sokat segítettek neki, mert lefárasztották a hollandokat, akik nem tudtak úgy koncentrálni a lövéseknél.

A rendkívül fiatal, szintén remeklő Háfra Noémi is szóba került: „Azért van itt, hogy mindenhol tanuljon egy kicsit, és lassanként haladjon, de a sok sérülés mellett nagyon sok lehetőséget kap, szerintem többet, mint kellene kapnia ilyen fiatal korban. De azt kell mondanom, hihetetlen energiát hoz magával, és valóban bejátssza az egész pályát. Állandóan csereberélnünk kell, váltogatnunk, nincs választási lehetőségem az egyes posztokon, és nekem különösen a második félidőben nagyon tetszett, hogy okosakat lőtt, ebben nagyon erős. Az első félidőben egy kicsit túl egyeneseket célzott, de utána már okosabban állt oda lőni, úgyhogy csak pozitívan tudok róla beszélni. Fantasztikus játékos, remek hozzáállással, keményen dolgozik, és nagyon jó csapattárs a többieknek. Azt gondolom, ha minden szépen lassan, jól alakul vele – óvatosnak kell lennünk, nem szabad elsietnünk vele, hanem lépésről lépésre kell haladni –, én azt hiszem, akkor sok-sok évig nagyon jó játékosa lesz a válogatottnak.

A kapitány azért dolgozik, hogy minél nagyobb legyen a merítés, és most úgy tűnt, van kikhez nyúlni.

„Minél több játékossal tudok dolgozni, annál könnyebb lesz újabb játékosokat beépíteni. A különböző csapatok nagyon együttműködőek voltak, és elengedték a játékosaikat rövid edzőtáborokra. Nem a Fradiét, a Győrét vagy másét, hanem a saját koncepciónkat építjük. A játékosok jól ismerik egymást a klubjukból, de azért másképp játszunk itt, ezért próbáljuk a mi csapatunkat csinálni, nem pedig különböző klubcsapatokat összeépíteni. És most kezdi mindenki érteni, hogy hogyan működik a játék, innentől kezdve könnyebb a fiataloknak is beépülni. Már mindenki megnyugodott, tudja, hol a helye, és mi a feladata. Egyre stabilabban, talán egy picit nyugodtabban tudunk játszani, és így több lesz önbizalmunk is lassan.”

Rasmussen a klubcsapatok edzőivel ápolt kapcsolatáról is szót ejtett.

„Soha nem lesz tökéletes, de mindaddig, amíg én meg nem tanulok magyarul folyékonyan, ők meg nem tanulnak meg angolul folyékonyan, addig mindig lesz egy kis problémánk a kommunikációval. Viszont én azt érzem, hogy a klubcsapatoknak igenis van szándéka együttműködni, bennem is megvan a szándék, megtaláltuk a módját, hogy tudjunk egymáson segíteni, és jól kommunikáljunk a játékosokról és általában. Úgyhogy én a magam részéről elégedett vagyok a dolgok alakulásával a klubcsapatok kapcsán.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik