nemzetisport.hu 2019.12.01 18:22 Frissítve: 2019.12.01 18:36

Női kézi: másik norvég kapus pótolhatja Grimsbőt Győrben – sajtóhír

A norvég Verdens Gang több forrásból is úgy értesült, hogy a siófoki Silje Solberg pótolhatja az idény vége után hazatérő Kari Aalvik Grimsbőt a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatában.

Solberg pótolhatja Grimsbőt Győrben (Fotó: AFP, archív)

 

Mint ismert, a térdműtét után lábadozó Grimsbö maga beszélt arról november elején, hogy a mostani az utolsó idénye a Győrrel, a nyáron hazaköltözik, és másfajta életet tervez. A hírt a kisalföldi klub részéről is megerősítették akkor a Nemzeti Sportnak, a lehetséges utódról azonban még nem esett szó.

A Verdens Gang most arról ír, több forrásból is úgy tudja, honfitársa pótolhatja Grimsbőt Győrben. A jelenleg a norvég válogatottal a Japánban zajló világbajnokságon szereplő Silje Solbergnek lejár a szerződése Siófokon, és a norvég lap szerint a nyáron Győrbe távozhat.

A 29 éves kapus sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta az értesülést, pusztán annyit mondott: „A Győr a világ legjobb csapata, mindenki szeretne ott játszani.”

Az ügynöke, Michael Skjern Hansen annyit írt sms-ben, hogy Solberg klasszis játékos, így érthető, hogy van iránta érdeklődés.

Érdekesség, hogy Solberg még sohasem szerepelt a Bajnokok Ligájában, márpedig nagyon szeretne a legrangosabb európai kupasorozatban is bizonyítani.

Válogatottbeli társa, a Győrrel nemrég hosszabbító Stine Oftedal is diplomatikus maradt, és úgy reagált, hogy szeretne újra egy csapatban játszani Solberggel, akivel korábban a Stabaekben és az Issy-Paris-ban is együtt szerepeltek.

Solberg azt is hozzátette, hogy élvezi a játékot a magyar bajnokságban, míg a VG-nek elárulta, hogy az elmúlt nyáron lett volna lehetősége távozni Siófokról, de nem élt ezzel az opcióval. Tor Odvar Moen, a Siófok norvég edzője is megerősítette, hogy a kapus nyártól szabaddá válik.

Solberg Katrine Lunde és Grimsbö után pár éven belül a harmadik norvég kapusa lehet a Győrnek, míg a francia Estelle Nze Minko után két éven belül a második klasszis, aki Siófokról az ETO-hoz távozik.

2019.12.15 11:56:02

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Kumamoto), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Spanyolország támadhatott a győzelemért, végül egy hetessel Hollandia nyert.

2019.12.13 19:12:09

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

ALAPVONAL. Ám most már elkerülhetetlenül szükség lesz arra is, hogy a magyar női kézilabda-válogatott torkán a késsel, kétségbeesetten küzdve is képes legyen bravúrgyőzelmeket aratni – ugyanis most ez az állomás következik.

2019.12.12 15:31:52

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Kumamoto, összefoglaló), TÖRÖK DÁNIEL (percről percre)

A svédek kiütötték a németeket, a magyar női kéziválogatott utazhat a kvalifikációs tornára.

2019.12.11 04:14:17

Kézilabda PAPP BÁLINT

A szövetségi kapitánynak is van miből okulnia; csak szélről nem lehet meccseket nyerni.

2019.12.11 06:56:18

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Kumamoto), HATÁR DÁVID (Budapest), RUSZNÁK GYÖRGY (Budapest)

Norvég–spanyol és orosz–holland elődöntőt rendeznek a női kézilabda-világbajnokságon.