Női kézi: Grimsbö távozik Győrből, az olimpiát még nem zárja ki

Vágólapra másolva!
2019.11.06. 11:39
null
Kari Aalvik Grimsbö az idény végén távozik a győriektől (Fotó: Tumbász Hédi)
Kari Aalvik Grimsbö a norvég TV2-nek adott interjújában elmondta, ez lesz az utolsó idénye a Győri Audi ETO KC-ben, ezt követően hazaköltözik és másfajta életet tervez – a tokiói olimpiai szereplést ugyanakkor még nem zárta ki.

 

A 34 éves játékos az előző évben döntötte el, hogy ideiglenesen visszavonul a válogatottságtól, jelenleg pedig májusi térdműtétjéből lábadozik.

„Remélem, a karácsony utáni mérkőzésekre készen állok majd. Érdekes lesz látni, hogyan alakulnak majd a dolgok novemberben és decemberben. Az elmúlt hónapban jól haladt a felépülésem, de ez nem gyors folyamat, ezért még látni kell, hogy bírom-e a többletterheléseket” – idézi Grimsbö szavait a norvég TV2.

Abban ugyanakkor nem biztos, hogy valaha pályára lép-e még a nemzeti együttesben.

„Ezt nehéz megmondani ebben a pillanatban. Most a jelenre fókuszálok. Azt azonban már eldöntöttem, hogy ez lesz az utolsó idényem Győrben. Ezt követően hazaköltözök és elkezdek egy másfajta életvitelt tervezni. Persze sohase mondd, hogy soha. A sportban azt amúgy is megtanultam már, hogy mindig akadnak lehetőségek” – mondta a 34 éves kapus.

Grimsbö 2015 januárjában igazolt Győrbe. Az egyaránt kétszeres olimpiai és világbajnok, illetve ötszörös Európa-bajnok kapus azóta a Bajnokok Ligáját háromszor, a bajnokságot és a Magyar Kupát pedig négy-négy alkalommal nyerte meg az ETO színeiben.

A tokiói olimpia lehetősége pedig még mindig csábító számára.

„Voltam már olimpiákon, és ezek nyilvánvalóan fantasztikus élményt jelentettek, ugyanakkor az összképet kell néznem, és figyelni, hogyan működik a testem. Nem szabad kockázatot vállalnom, hogy a térdem állapota romoljon. A kapuban szeretném befejezni az idényt, aztán meglátjuk, hogyan állnak a dolgok” – mondta a 2020-as ötkarikás játékokkal kapcsolatban Grimsbö.

A november 30-án kezdődő világbajnokságon Norvégia az A-csoportba kapott besorolást, ahol sorrendben Kuba, Szlovénia, Szerbia, Angola, és végül Hollandia ellen lép majd pályára.

A NORVÉG VB-KERET
Kapusok:
Silje Solberg (Siófok KC), Andrea Austmo Pedersen (Vipers Kristiansand)
Jobbszélsők: Malin Aune (Vipers Kristiansand), Marit Rösberg Jacobsen (Team Esbjerg)
Jobbátlövők: Stine Skogrand (Herning-Ikast Handbold), Silje Waade (Vipers Kristiansand), Moa Högdahl (Viborg HK)
Irányítók:
Stine Bredal Oftedal (Győri Audi ETO KC), Marta Tomac (Vipers Kristiansand), Helene Gigstad Fauske (Herning-Ikast Handbold)
Beállók: Heidi Löke (Vipers Kristiansand), Kari Brattset Dale (Győri Audi ETO KC)
Balátlövők: Emilie Hegh Arntzen (Vipers Kristiansand),Ingvild Bakkerud (Odense HC)
Balszélsők: Camilla Herrem (Sola HK), Sanna Solberg-Isaksen (Team Esbjerg)
Tartalékok:
Emily Stang Sando (Buducsnoszt), Kristine Breistöl (Team Esbjerg), Tonje Enkerud (Storhamar)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik