Női kézi: magyar edző a Győri ETO-nál? „Többen alkalmasak”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.06. 08:41
null
Ambros Martín munkakedve a bejelentés után is töretlen (Fotó: Török Attila)
Nem lenne igaz, ha azt mondanák, mindenki túl van a bejelentés megemésztésén; Ambros Martín vezetőedző idény végi távozásának tudatában nehéz minden kézilabdázónak százszázalékos teljesítményt nyújtani, de a célok nem változtak, a Győri Audi ETO így is mindent meg akar nyerni ebben a szezonban – többek között ezt mondta Bartha Csaba, a győri kézilabdaklub elnöke a DIGI Sport kedd reggeli műsorában.

 

Bartha Csaba a Reggeli Startban sem kívánt arról beszélni, hogy Ambros Martín – akinek munkáját, győzni tudását nagyon nagyra becsülik, és akinek maradásában az utolsó pillanatig bíztak – miért döntött a távozás mellett, de most az a feladat, hogy a szezonban „mindent megnyerjenek” az irányításával, és közben megtalálják az új trénert.

A klubelnök úgy véli: bár kézilabdában a játékoskeretek kialakítása hagyományosan gyorsan történik – a Győr is bejelentette már világsztárok nyári érkezését –, az edzőkeresésben nincsenek lemaradásban.

Korábbi írásunk az utódjelöltekről ide kattintva olvasható el!

Bartha elmondta: Ambros Martín vezetőedző bejelentése után néhány nap alatt 40-50 e-mailt kapott menedzserektől, szakemberektől, és a vezetőedzői posztra jelentkezők „nagyon hosszú listájából hat-nyolc emberre érdemes fókuszálni”.

A leendő tréner személyét firtató kérdésre válaszolva a klubelnök elmondta: „Több olyan magyar szakember is van, aki alkalmas erre a feladatra.”

Az utódlást illetően nem a rengeteg munkában hívő Martín által teremtett „spanyol iskola” továbbvitele a cél. „Nem stílust keresünk, hanem az optimális választást” – fogalmazott Bartha, aki szerint az új edzőnek „tapasztaltnak, rutinosnak és olyan személyiségnek kell lennie, aki a klub filozófiájába is beleillik – vagyis világsztárokkal kell együtt dolgoznia, és el kell tudnia fogadni azt a nyomást, hogy minden mérkőzést meg kell nyerni”.

„(Az új edző végső kiválasztása) nehéz döntés lesz, számítok azokra a szakemberekre, akik körülöttem vannak, és tapasztaltabbak a kézilabdában, mint én, de a saját vezetői tapasztalataimra is támaszkodni fogok. Mindenesetre nagyon sokat már nem szeretnénk várni ezzel.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik