Női kézi: Az idény végén mindent őszintén elmondok – Martín

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2018.02.25. 13:53
null
Ambros Martín nem szeretne a figyelem középpontjába kerülni (<strong>Fotó</strong>: Szabó Miklós)
Ambros Martín, a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának nyáron távozó edzője egyelőre nem akar beszélni a döntése hátteréről – most a hétfői, CSM Bucuresti elleni Bajnokok Ligája-meccs a legfontosabb.

Nyáron tehát elhagyja a Győrt, de egy szűkszavú közleményen kívül nem akar beszélni a döntéséről – miért?
– Nem akarok a figyelem középpontjába kerülni, ahogyan sosem akartam – mondta Ambros Martín, a Győri Audi ETO KC vezetőedzője, aki múlt pénteken jelentette be csapatának, hogy nyáron távozik a kispadról. – Persze megértem, hogy a klubot, a szurkolókat érdekli a döntésem, a sorsom, de csak akkor szeretnék minderről beszélni, amikor eljön az ideje, és az nem most van – most a Bukarest elleni Bajnokok Ligája-találkozó a legfontosabb, meg utána a céljaink a szezonban.

Ezt értem, mégsem lehet úgy tenni, mintha nem történt volna semmi.
– Nem szerencsés, hogy a mi sportágunk úgy működik, hogy a játékosok, edzők a szezon fontos időszakában kapnak ajánlatokat vagy keresnek új csapatot, ha nem érzik jól magukat. Nem szeretem ezt a helyzetet, de el kell fogadnom, hogy így működik a rendszer. Viszont ha már így van, a feltétlenül szükségesnél nem érdemes többet foglalkozni vele, hiszen most nem az én sorsom vagy a személyem a lényeges, hanem a soron következő mérkőzések.

A csapat mennyire tudja függetleníteni magát a történtektől?
– Ismerem a játékosaimat, tudom, hogy profik, tudják, mi a feladatuk és miért dolgoznak.

Önnek mennyire nehéz ez az időszak?
– Ez a szituáció újabb fontos kihívás nekem, és az életben kellenek a kalandok, a kihívások – én pedig szeretnék úgy élni, hogy ne kelljen megbánnom semmit sem. Egyszer például szeretnék majd férficsapatot is edzeni, talán már a jövő szezonban, talán csak a tokiói olimpia után, de ez is szerepel a céljaim között. És bár az ember nem készül rá, hogy eljön az a helyzet, amikor úgy érzi, új feladatot kell keresnie, egyszer csak benne találja magát egy ilyen szituációban, és igyekszik kezelni.

Majd csak elül a vihar?
– Szerintem már el is ült. Az idény végén mindent őszintén el fogok mondani, a győri szurkolókkal pedig külön is szeretnék beszélni, mert nagyra tartom őket, és fontos számomra, hogy tudják, miért döntöttem így. Addig pedig az a fontos, hogy ők is a csapat mellé álljanak és segítsenek bennünket a hátralévő három BL- kulcsmeccsen. Ez az igazán lényeges, nem pedig az én személyem.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik