nemzetisport.hu 2016.11.04 18:10 Frissítve: 2016.11.04 20:54

Női kézi: Löke állapotos, ebben a szezonban már nem játszik

A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata péntek este közölte, hogy norvég beállója, Heidi Löke anyai örömök előtt áll, és ebben a szezonban már nem lép többet pályára.

A labda a következő hónapokban háttérbe szorul Heidi Lökénél (Fotó: Koncz György)„Boldog vagyok, fantasztikus érzés, hogy ismét édesanya leszek. Nagy öröm ez nekem és a páromnak, de természetesen van bennem keserűség is, mert nem lehetek már a pályán a lányokkal ebben a szezonban. Természetesen szeretnék minden meccsre eljönni és szurkolni a csapatnak, hogy elérjék a közös céljainkat” – mondta Heidi Löke a klubja honlapjának.

„Gratulálok, és jó egészséget kívánok Heidinek a várandóssághoz. Váratlanul ért minket a bejelentése, de kiválása miatt nem tervezzük módosítani céljainkat a szezonra vonatkozóan. Természetesen keressük a megfelelő megoldást Heidi helyettesítésére. Az elkövetkezendő időszakra sok örömöt és boldogságot kívánunk a játékosnak” – nyilatkozta Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC elnöke.

Heidi Löke olimpiai, világ- és Európa-bajnok, valamint háromszoros BL-győztes, kétszer az Győri Audi ETO színeiben emelhette magasba a trófeát. 2011-ben a világ legjobb játékosának is megválasztották. 34 éves, egy gyermek édesanyja, Alexander 9 éves.

Löke a norvég TV2-nek elmondta, hogy júniusra várható második gyermeke, és azt is, hogy a szülés után vissza akar térni a legmagasabb szintre a kézilabdapályán. Hogy ezt melyik klub színeiben teszi meg, az kérdéses, hiszen győri szerződése a mostani szezon végén lejár.

Az ETO mindenesetre remekül kezdte a Löke nélküli időszakát, hiszen hazai pályán 33–25-re legyőzte a BL-címvédő CSM Bucuresti-et.

2019.12.15 11:56:02

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Kumamoto), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Spanyolország támadhatott a győzelemért, végül egy hetessel Hollandia nyert.

2019.12.13 19:12:09

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

ALAPVONAL. Ám most már elkerülhetetlenül szükség lesz arra is, hogy a magyar női kézilabda-válogatott torkán a késsel, kétségbeesetten küzdve is képes legyen bravúrgyőzelmeket aratni – ugyanis most ez az állomás következik.

2019.12.12 15:31:52

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Kumamoto, összefoglaló), TÖRÖK DÁNIEL (percről percre)

A svédek kiütötték a németeket, a magyar női kéziválogatott utazhat a kvalifikációs tornára.

2019.12.11 04:14:17

Kézilabda PAPP BÁLINT

A szövetségi kapitánynak is van miből okulnia; csak szélről nem lehet meccseket nyerni.

2019.12.11 06:56:18

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Kumamoto), HATÁR DÁVID (Budapest), RUSZNÁK GYÖRGY (Budapest)

Norvég–spanyol és orosz–holland elődöntőt rendeznek a női kézilabda-világbajnokságon.