Női kézi: Lakatos meghatározó játékosként térne vissza az NB I-be

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.13. 18:23
Nem ülhetett sokáig a babérjain a hibátlan mérleggel világbajnoki címet szerző női junior kézilabda-válogatottunk irányítója, Lakatos Rita, aki Norvégia felé vette az irányt, és az új szezont már a Byasen játékosaként kezdte el. A 19 éves játékos azon dolgozik új állomáshelyén, hogy visszatérte után meghatározó játékos lehessen a magyar bajnokságban.

Bizonyára sokan emlékeznek még a jelenetre, amikor Lakatos Rita egy összefejelés után idő előtt befejezte a Norvégia elleni döntőt a hazai rendezésű junior-vb-n, de a csapat nélküle is megfordította és megnyerte a finálét. Mint utóbb kiderült, több foga bánta az esetet, de a fiatal irányító most már újra bátran mosolyoghat.döntőt a hazai rendezésű junior-vb-n, de a csapat nélküle is megfordította és megnyerte a finálét. Mint utóbb kiderült, több foga bánta az esetet, de a fiatal irányító most már újra bátran mosolyoghat.

„Nagyon megijedtem, hogy sosem lesz a régi a mosolyom, ennek ellenére tényleg nem mondaná meg senki, hogy mi történt velem – nyilatkozta Lakatos Rita az MKSZ hivatalos honlapjának adott interjúban. – Amikor ilyen dolog történik egy emberrel, főleg a kézilabdában, akkor megijed, hiszen ez nem mindennapos ebben a sportágban. Azonban úgy gondolom, hogy nem kell felfújni ezt az egészet nagyon, hiszen, hogyha bokszoló lennék, vagy akár hokijátékos, akkor ez csak egy rutinbaleset lenne. Ez bárkivel megtörténhet, de nem szabad összekeverni például egy komolyabb keresztszalag-sérüléssel. Voltak fájdalmaim, de a mai fogorvostudomány fejlettségének köszönhetően, ez elenyésző volt.”

Lakatos a Győri Audi ETO játékosa, de az előző szezont kölcsönben a Vác csapatában töltötte. A játékosra új kihívások várnak a szezonban, hiszen egy merészet gondolva kölcsönben két évre a norvég Byasenhez igazolt.

„Az új kihívások személy szerint nálam keményebbek, mivel új klubhoz és teljesen más országba, kultúrába csöppentem. Az ember próbál alkalmazkodni, ha egy új közösségbe kerül, ami valljuk be, nem egyszerű, tehát bármilyen motiváltan is vág bele az ember egy ilyen lehetőségbe, nem lesz könnyű feladata. Azt gondolom, hogy amit én tudok, azzal segítségére lehetek a csapatnak, és a csapat is sokat tud nyújtani nekem, de a különbség most az, hogy nem csupán egy csapatba kell beleilleszkedni, hanem egy más országba, egy más kultúrába, egy más nyelvbe.”

Az új csapattársakkal

 

1,070 kedvelés, 5 hozzászólás - RITA LAKATOS (@ritala17) Instagram-hozzászólása:



 

„Még mindig azt gondolom, hogy nagyon jó döntés volt kiköltöznöm Norvégiába ilyen fiatalon. Ha hasonlatot keresnék, akkor ez most olyan, mint amikor a meleg ágyunkból egy jó hideg, jeges vödör vízzel kiöntenének. Itt tényleg rájön az ember, hogy milyen az, amikor még csak tizenkilenc éves és egyedül van, nincs itt a barát, az élettárs, a család. Itt tényleg megismerjük, hogy kik vagyunk valójában. Ennyi idő alatt már olyan dolgokat tudtam meg magamról, amiket nem gondoltam volna. Otthon azt gondoltam, hogy zárkózottabb egyéniség vagyok, aki szeret egyedül lenni, de itt rájöttem, hogy igenis igénylem a társasági életet. Nagyon motivált vagyok, hihetetlenül fiatal csapat vagyunk, de nagyon elszántak is, én még sohasem találkoztam ilyen becsületes, ilyen edzeni akaró társasággal, mint amilyenben most itt vagyok.”

Lakatosnak konkrét elképzelései vannak az északi országban töltött időszakot illetően.

Nagyon szeretnék felgyorsulni. A sérülésem óta érzem magamon, hogy lelassultam, így most ezt szeretném korrigálni. Azért fogok dolgozni, hogy minél dinamikusabb legyek, minél jobban felgyorsuljak és emellett pedig pótolni szeretném azokat a hiányosságaimat, amikre eddig nem jutott lehetőségem, gondolok itt nagyon sok technikai elemre, vagy lövésre és ezen kívül pedig szeretném fejleszteni a kondimat. Utána nagyon jó erőnlétű játékosként szeretnék visszatérni a magyar bajnokságba, mert úgy gondolom, hogy a magyar bajnokság még mindig a legjobb és legerősebb. Egy fiatal játékosnak nagyon sokat ad az, ha rendszeres játéklehetőséget kap. Remélem, hogy ha azokat a dolgokat, amiket mindig is a hiányosságomnak éreztem, itt Norvégiában fel tudom építeni, akkor utána úgy térhetek vissza a magyar bajnokságba, hogy tényleg meghatározó ember lehetek.”

 

20

1,680 kedvelés, 25 hozzászólás - RITA LAKATOS (@ritala17) Instagram-hozzászólása: "20"



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik