Női kézi: keveslik a pénzt - nem adják az Európa-bajnokot a Győrnek

Vágólapra másolva!
2015.01.24. 15:13
null
Az Európa-bajnok Kristiansen egyelőre nem jön Győrbe
Úgy néz ki, hogy a Glassverket IF balátlövője, Veronica Kristiansen (egyelőre) nem lesz a Győri ETO kézilabdázója. A norvégok ugyanis keveslik a pénzt, amit a magyar csapat kínált az Európa-bajnok játékosért.

„Szeretnénk, ha a lánynak beteljesülne az álma, de amit cserében kapnánk Veronicáért, annak összhangban kell lennie a veszteségünkkel. Két ajánlat érkezett hozzánk, a másodikat részletben fizették volna. Ezek azonban nem fedik azt a kockázatot, amit vállalnánk azzal, ha a játékos távozna. Számunkra sokkal több pénzt jelentene, ha minél jobb helyen végeznénk a bajnokságban” – mondta Anja Lönseth, a Glassverket IF ügyvezető igazgatója a Verdens Gangnak. A norvég klub nem nevezte meg a kérő(ke)t, de a lap kész tényként kezeli, hogy a Győri Audi ETO-tól jött az egyik megkeresés.

A kisalföldieknél Eduarda Amorim súlyos sérülése után jött szóba újabb játékos szerződtetése, jött is a fiatal brazil Tamires Morena, aki azonban beállós, és elsősorban a védekezésben lehet hasznára a magyar csapatnak.

A Glassverket a második helyen áll a Larvik mögött a norvég pontvadászatban, s megvan az esélye arra, hogy a következő szezonban a Bajnokok Ligájában induljon (legutóbb a selejtezőben vérzett el). Ezért is lenne nehéz elengedni a 24 éves kézilabdázót. Kristiansen szerződése azonban a szezon végén lejár, így valószínűleg a Győri ETO sem kíván túl sokat fizetni érte.

„Úgy tűnt, mintha azt hinnék, nem profi klubbal van dolguk, pedig a Glassverket szakmai és gazdasági oldalról is professzionálisan működik" – tette hozzá az ügyvezető. (A VG 50 ezer norvég koronás – 1.8 millió forintos – ajánlatról ír, ami ha igaz, valóban igen alacsonynak tűnik.)

Kristiansen a decemberi Eb-n nyolc mérkőzésen összesen 4 óra 56 percet töltött a pályán, ezzel a negyedik legtöbbet foglalkoztatott norvég mezőnyjátékos volt a tornán, amelyen 46 lövéséből 23 gól született.

A norvég lap megkereste a Győrt, ahol nem akarták kommentálni a hírt. Szilágyi Andrea kommunikációs vezető annyit mondott, most elsősorban a kapuskérdéssel foglalkoznak, arra szeretnének megoldást találni. Mint ismert, Jelena Grubisic sérülése után Herr Orsolya maradt csak egyedül, mint bevethető felnőtt játékos a poszton. A válogatott kapus ugyan kiváló teljesítményt nyújtott legutóbb az FTC ellen, főszerepet vállalva a sikerből, de a szezon hátra levő részére elengedhetetlennek tűnik egy másik kapus igazolása. Az idő is szorít, ugyanis a Bajnokok Ligája következő szakaszára január 27-ig lehet nevezni. A lehetséges jelöltekről itt írtunk korábban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik