Női kézi: Ambros Martín további három évig marad Győrben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.07. 11:16
null
Martín marad Győrben, Knedlíková és Morena érkezik (Fotók: Szabó Miklós)
A Győri Audi ETO női kézilabdacsapata sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy 2018. június 30-ig meghosszabbította spanyol vezetőedzője, Ambros Martín szerződését, emellett ismertették a játékoskeret szezon közbeni változását. A cseh jobbszélsőt, Jana Knedlíkovát fél évre kölcsönvették Mosonmagyaróvárról, a tehetséges brazil beállóval, Tamires Morenával három és fél éves szerződést kötöttek.

„Örömteli bejelentést szeretnék önökkel megosztani: Ambros Martín 2018. június 30-ig biztosan marad nálunk. A közösen elért eredményeink magukért beszélnek, de Ambros emberi tulajdonságai, szakmai felkészültsége is amellett szóltak, hogy folytassuk az együttműködést. A cél, hogy folytassuk a korábban elkezdett építkezést, és erre nincs nála alkalmasabb ember. A feltételekben öt perc alatt állapodtunk meg, a szakmáról, a munkáról és a jövőképről hosszasan beszélgettünk” – kezdte a sajtótájékoztatót Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO elnöke.

Ambros Martín hét évig irányította az Itxakót, mielőtt 2012-ben aláírt volna a Győrhöz. A kisalföldi csapattal két szezon alatt mindent megnyert (két bajnoki cím, két Magyar Kupa-siker, két BL-győzelem), így érthető, hogy marasztalta a vezetőség. A trénernek sem volt ellenére a folytatás, családjával együtt megtalálta a számítását Magyarországon, és talán nem túlzunk, ha azt mondjuk, más csapatok szurkolóinak is elnyerte a szimpátiáját.

Érdekesség, hogy korábban a másik két, hazánkban dolgozó spanyol kézilabdaedzővel is hosszabbítottak, előbb Juan Carlos Pastorral Szegeden, majd Antonio Carlos Ortegával Veszprémben egyeztek meg a közös folytatásról.

„Szeretném megköszönni a vezetőség bizalmát. Egyszerű a válasz, miért maradtam: nem az eredményektől függ, legalábbis számomra semmiképp, hanem mert remekül érzem magam Magyarországon és itt Győrben, nagyon élvezem a meccsek hangulatát, csodálatosak a szurkolóink, akiknek a számára fontosak vagyunk. De a legfontosabb az, hogy ez a csapat elszánt, rengeteget dolgozó, harcos játékosokból áll, akik minden meccsen és edzésen kiteszik a szívüket, és akikkel csodálatos dolgozni. A legnagyobb nehézségek közepette is megmutatták, mekkora küzdők, és ez a lényeg. Másrészt nincsen jobb hely a világon, ahol a profi pályafutásom második, edzői szakaszát eltölthetném” – mondta Ambros Martín.

A brazil beálló még többet szeretne tanulni
A brazil beálló még többet szeretne tanulni

 

Az eseményen bemutatták az idény közben megfogyatkozott keret megerősítésére szerződtetett játékosokat, a Mosonmagyaróvártól elhozott cseh jobbszélsőt, Jana Knedlíkovát, és a tehetséges brazil beállót, Tamires Morena Lima de Araújót. A 20 éves dél-amerikai játékos, aki legutóbb a brazil légierő csapatánál, a FAB/Vila Olímpicánál szerepelt, segíthet betölteni a védelem tengelyében az Eduarda Amorim sérülésével keletkezett űrt, de 189 centiméteres magasságával a támadásban is új fegyvert jelenthet.

A brazil beálló példaképével, Heidi Lökével
A brazil beálló példaképével, Heidi Lökével

„Az elmúlt fél év váratlan eseményei sok nehézséget jelentenek, megváltozott a játékosállomány. Ami a jobb szélt illeti, sajnos hiába reménykedtünk, hogy Orbán Adrienn sérülése kevésbé súlyos, sajnos fél évet ki kell hagynia. Sok gondolkodás után a szakmai stáb úgy határozott, hogy szükség van még egy rutinos szélsőre, ezért döntöttünk úgy, hogy Jana Knedlíkovát fél évre kölcsönvesszük. A nyáron azzal szerződtettük Mosonmagyaróvárra, hogy egyszer kipróbálhatja magát nálunk, de ez az idő végül hamarabb jött el, mint vártuk” – folytatta Kelecsényi.

„Eduarda Amorim súlyos sérülése és talán még fél évet is meghaladó kihagyása miatt is lépnünk kellett, hiszen védekezésben, támadásban egyaránt kulcsember volt, és nincs olyan játékos, akit szezon közben meg lehetne szerezni és aki őt pótolni tudná. Viszont keresgélés közben rábukkantunk Tamires Morenára, aki hatalmas tehetség, de még rengeteg munkára van szüksége. Éppen ezért három és fél éves szerződést ajánlottunk neki, de védekezésben már az elkövetkező fél évben alkalmas lehet bizonyos feladatok ellátására.”

A két játékos egy ideje Győrben edz: Knedlíková köszönetet mondott a bizalomért, Morena pedig szeretne még többet tanulni, és még többet elérni.

„Nagyon köszönöm, hogy hitt bennem a klub és az edző, és én minden tőlem telhetőt megteszek, hogy megmutassam, megfelelően tudom pótolni Orbán Adriennt és segíteni tudok a csapatnak. Egy hónapja már itt vagyok, mindenki nagyon kedves és segítőkész, a csapatszellem pedig tényleg egyedülálló” – lelkendezett Knedlíková.

„Nagyon keményen fogok dolgozni, rendkívül elszánt vagyok. Félve jöttem egy kicsit, hiszen egészen más kultúrába csöppentem, de mindenki remekül fogadott, és eddig nagyon jól érzem magam. A középiskolában kezdtem el kézilabdázni, mindig idősebbek között, voltam korosztályos és felnőtt válogatott is már, de szeretnék még többet tanulni, és még többet elérni” – tette hozzá Morena.

A Győr szombaton folytathatja az NB I-es menetelését: a pontveszteség nélkül álló éllovas ekkor fogadja az utolsó előtti MTK Budapestet. A BL-ben a középdöntő február elsején kezdődik, ekkor a norvég Larvik lesz a vendég Győrben. A két együttes a maximális nyolc pontot hozta magával erre a szakaszra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik