Női kézi KEK: „idegenben” is hatgólos előnyt harcolt ki a DVSC

Vágólapra másolva!
2012.02.10. 19:32
null
A DVSC hatgólos előnyt szerzett a visszavágóra (Fotó: Szabó Miklós)
Címkék
A DVSC-Fórum női kézilabdacsapata hat góllal, 31–25-re nyert a spanyol Mar Sagunto ellen a KEK nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

Az ellenfél – tekintettel nem túl rózsás anyagi helyzetére – már a sorsolás után feladta a pályaválasztói jogot, így mindkét meccsre Debrecenben kerül sor, ez alkalommal hivatalosan a spanyolok számítottak pályaválasztónak.

A debrecenieknél egyedül a vállsérülése után lábadozó Slakta Petra hiányzott, a többiek bevetésre készen vártak. A spanyolok ellenben mindössze tíz játékossal érkeztek, ám a legtapasztaltabbak jöttek Debrecenbe, így nem ígérkezett könnyűnek a párharc.

Az első félidő szorosan alakult, 2-3 gólnál jobban nem is tudott sokáig elmenni a DVSC, a szünet előtt azonban sikerült 13–9-es vezetésre szert tennie, a félidőben viszont már „csak” 14–12-es hazai előnyt mutatott az eredményjelző. Makai Veronika két büntetőt is hárított az első játékrészben, majd saját kapujának előteréből gólt is szerzett a fiatal debreceni kapus.

A Sagunto a folytatásban sem akart nagyon leszakadni, a hazaiak egy négy percig tartó emberelőnnyel sem tudtak igazán élni, de az idő előrehaladtával fokozatosan nőtt a különbség a két együttes között. Ebben minden bizonnyal közrejátszott, hogy a spanyolok egyre fáradtabbnak tűntek, ráadásul a térdsérülést szenvedő Nerea Fernándezt ölben vitték le a pályáról, így tovább fogyatkozott a Sagunto. Már plusz nyolc is volt a Lokinak, a 31–25-s végeredmény azt jelenti, hogy jó esélyekkel várhatja a szombaton 18 órakor kezdődő visszavágót.

NŐI KÉZILABDA KEK
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
BM MAR SAGUNTO (spanyol)DVSC-FÓRUM 25–31 (12–14)
Debrecen, 1100 néző. V: Marics, Masics (szerbek)
SAGUNTO: Álvarez – RODRÍGUEZ 5 (1), Alonso 4, Mateo 1, Chávez 1, A. Fernández 3 (1), Gutiérrez 2. Cs: Gadelha (kapus), ESCRIBANO 8 (1), N. Fernández. Megbízott edző: Susana Pareja
DVSC: MAKAI 1 – VARSÁNYI 5 (1), Karalyos 1, KUDOR 8 (1), DAKOS 4, Siska 4 (1), Szilágyi Á. 3. Cs: KIRÁLY (kapus), Bálint 1, Karnik Sz. 1, KAZAI 3, Som, Bohus-Karnik M., Pál. Edző: Köstner Vilmos
Az eredmény alakulása. 10. p.: 3–6. 19. p.: 6–9. 36. p.: 15–18. 44. p.: 16–21. 49. p.: 17–24.
Kiállítások: 6. ill 8 perc
Hétméteresek: 7/3, ill. 3/2
MESTERMÉRLEG
Susana Pareja: – A hazaiaknak több bevethető játékosuk volt, s ez döntőnek bizonyult. Az első félidőben még tudtuk tartani a lépést, szünet után jött a sérülés, s el is fáradt csapatom. Nem adjuk fel, de nehéz dolgunk lesz a szombati visszavágón.
Köstner Vilmos: – Az eredményért mindenképpen dicséretet érdemelnek a lányok. Egyenlő erők küzdelme volt, nálunk hosszabb volt a cserepad. A spanyol csapat a második félidő elején elfáradt, ekkor alakult ki a különbség.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik