Női kézi: Katrine Lunde útja Oroszországba vezethet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.16. 11:03
null
Lunde (balra) márciusra várja kislányát, Atinát (Fotó: NS-archív)
Oroszországba vezethet a Győri Audi ETO-t szezon végén elhagyó világklasszis kapus, Katrine Lunde útja, miután sajtóhírek szerint az orosz Rosztov-Don élénk érdeklődést mutat iránta.

„Még semmi sincs eldöntve, van időm alaposan végiggondolni. De már beszéltem a Rosztovot irányító Jan Leslie-vel, akit jól ismerek az aalborgi időszakból” – mondta Katrine Lunde a norvég Verdens Gangnak.

Mint ismert, a Győr csütörtökön számolt be arról, hogy Lunde – élve szerződésben szereplő jogával – a január 15-i határidőig jelezte, a következő szezont már nem a kisalföldi csapatban képzeli el.

A lap hozzáteszi, hogy Lunde volt az első norvég játékos, aki Európa ezen részébe igazolt, és most az Oroszországba szerződéssel is úttörő lehet. 2013-ban a beálló June Andenaes csatlakozott a Ladához, de ő korántsem akkora név, mint Lunde. Mióta Lunde novemberben megpendítette a norvég sajtóban a távozásának lehetőségét, számos klub érdeklődött iránta, az egyik legkitartóbb kérőnek a Rosztov bizonyult, amely a hírek szerint csillagászati fizetéssel csábítja. Az orosz klubnál egyelőre nem akarták kommentálni az értesülést.

„Szeretnék olyan csapatban játszani, amelyik a Bajnokok Ligájában szerepel, és továbbra is nagy célokért küzdenék. Most még nem tudhatom, milyen állapotban leszek a szülés után, de ha lehetőségem lesz rá, pár meccs erejéig még játszanék a Győrben. Várhatóan lesz néhány fontos mérkőzésünk akkor…” – tette hozzá a VG-nek Lunde, akit a dániai vb és a jövő évi riói olimpia is nagyon motivál.

A Rosztov 1994 óta nem nyerte meg az orosz bajnokságot, a Bajnokok Ligája selejtezőjében pedig rendre elvérzett az utóbbi években. Jelenleg hibátlan mérleggel vezeti az orosz bajnokságot, keretében több légiós is szerepel. A montenegrói Szonja Barjaktarovics és Andjela Bulatovics mellett három ukrán, Viktorija Borscsenko, Julija Manaharova és Olga Perederij erősíti a csapatot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik