Lunde: Nem vagyok az a sokáig egy helyen leragadó típus

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.15. 21:25
null
Katrine Lunde életében változások jönnek: gyermeke megszületése után után új csapatban folytatja (Fotó: Szabó Miklós)
Nem a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatánál folytatja pályafutását a kétszeres olimpiai, négyszeres Európa- és egyszeres világbajnok norvég kapus, az anyai örömök elé néző Katrine Lunde. A szezon végén távozó kapuvédő a Nemzeti Sportnak elmondta, hosszú ideje érlelte magában a gondolatot, hogy elhagyja a zöld-fehéreket.

 

– Nehéz döntés volt?
– Nem volt egyszerű, az biztos – mondta Katrine Lunde, a Győri Audi ETO KC anyai örömök előtt álló kapusa, aki nem élt opciós lehetőségével, így aztán július 1-jével távozik a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes együttestől. – Nagy váltás lesz, hogy ez az utolsó győri szezonom, kicsit szomorú is vagyok emiatt, mégis úgy érzem, ezt kell tennem.

– Mi fog legjobban hiányozni?
– Ez könnyű: az emberek. Remek barátokat ismertem meg, szeretem a várost, a szurkolókat, a csapatot, és nagyon jól éreztem magam ez alatt a négy és fél év alatt, számos csodálatos élménnyel gazdagodtam, és persze fantasztikus eredményeket értünk el, ami nagyon fontos. Annak idején első norvég női játékosként érkeztem Magyarországra, szinte az ismeretlenbe ugorva fejest, és a kezdeti zökkenők után tökéletesen megtaláltam itt a helyemet, a számításomat.

– Mégis távozik.
– Már jó ideje érleltem magamban a gondolatot, az az igazság. Ha megnézi a pályafutásomat, látszik, hogy nem vagyok az a sokáig egy helyen leragadó típus, szeretem a kalandokat, az újdonságokat, és ez most egy új kaland lesz az életemben.

– Nem izgul?
– De, amiatt egy kicsit mindenképpen, hogy még nem tudom, hol folytatom majd. Ennyiből egy kicsit bizonytalan időszak ez, ami – pláne most, kismamaként – persze zavar. De igyekszem majd a lehető legjobb döntést meghozni.

KÖZÖS DÖNTÉST HOZOTT-E PÁRJÁVAL, NIKOLA TRAJKOVICCSAL? ELKÉPZELHETŐ, HOGY VÉGLEG FELHAGY A KÉZILABDÁVAL? PÁLYÁRA LÉP-E A GYŐRBEN? A KARTINE LUNDÉVAL KÉSZÜLT TELJES INTERJÚT A PÉNTEKEN MEGJELENŐ NEMZETI SPORTBAN OLVASHATJA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik