Női kézi: egy korszak vége - Lunde öt év után távozik Győrből

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.15. 08:17
null
A várandós norvég kapus a plusz egy opciós évét már nem Győrben tölti (Fotó: NS-archív)
A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a kétszeres olimpiai, négyszeres Európa- és egyszeres világbajnok norvég kapus, az anyai örömök elé néző Katrine Lunde a szezon végén távozik az együttestől.

 

Kétszeres BL-győztesként jött, és legalább négyszeres BL-győztesként távozik az ETO-ból Katrine Lunde, aki 2010-es érkezését követően 2011-ben BL-elődöntőig, 2012-ben döntőig menetelt a csapattal, majd 2013-ban és 2014-ben elhódította a legrangosabb európai klubtrófeát. A várandós kapus a szerződésében foglalt opciós jogával élve jelentette be, hogy a 2016 júniusáig tartó plusz egy évet már nem Győrben szándékozik tölteni – írja a gyorietokc.hu.

„Furcsa nap ez számomra majdnem öt év után, amelyet az ETO-ban töltöttem. Szomorú vagyok amiatt, hogy csodás embereket kell itthagynom Győrben: játékosokat, szurkolókat és támogatókat egyaránt. Hálás vagyok minden emlékezetes pillanatért, amelyet együtt éltünk át, különös tekintettel a fantasztikus csapattársaimmal megnyert két Bajnokok Ligája-győzelemre. Ugyanakkor izgatottan tekintek előre az újabb kézilabdás élmények felé is, miután a mostani szezont az ETO-nál szándékaim szerint sikerrel zárjuk – remélhetőleg a final fourban” – nyilatkozta a klubhonlapnak távozásáról Katrine Lunde.

Kelecsényi Ernő klubelnök az alábbiak szerint kommentálta a játékos búcsúját: „Vezetőként és emberileg is nagyon sajnálom Katrine távozását. Minden játékosunknak igyekszünk olyan világszínvonalú feltételeket és kiszolgálást biztosítani, amely a világ jelenlegi legjobb klubjához méltó, próbáltunk mindent megtenni Katrine maradásáért is. A hiánya eddig is nagy kihívást jelentett számunkra, emellett örülünk, hogy kapusaink kiváló eredményeket produkálnak mind a hazai bajnokságban, mind a BL-ben. A mostani szezon persze nem ért még véget, és bízunk benne, hogy a májusi csúcsmérkőzéseken Katrine szándékának megfelelően lehetnek még közös sikereink. További pályafutásához nagyon sok sikert, születendő gyermekével pedig csodás anyai élményeket kívánunk neki!” – fogalmazott a klubelnök.

A 34 esztendős játékos távozásáról már korábban is szárnyra kaptak hírek, mivel Lunde és a győri vezetőség között nézeteltérések akadtak a sportoló fizetésének ügyében.

ÚGY TŰNIK, NEM LESZ MÁR TÖBB SZEZON KÖZBENI ÉRKEZŐ

Lunde távozásának nincs köze a szerződéséhez, a klub betartotta azt minden pontjában. A kapus utódjának keresésekor a pótlására érkezett Jelena Grubisic is ott lesz a potenciális jelöltek között. A győri női kézisek hiányzói közül Görbicz Anita ősszel már pályára léphet - mindezt Kelecsényi Ernő klubelnök mondta a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában, jelezve: tavaszi keretük immár végleges és nem harapják le a hosszabbító Ambros Martín edző fejét akkor sem, ha nem sikerül harmadszor is BL-t nyerni.

„2015 nyarától Katrine Lunde valóban távozik, nem Győrben kézilabdázik tovább, ám ez természetesen semmiféle összefüggésben sincs az érvényben lévő szerződése feltételeivel, nincs köze ahhoz, hogy szülni fog. A szerződés minden pontja minden pillanatban betartatott - minden ezzel ellentétes nyilatkozat a norvég sajtó által felturbózott, felfújt megközelítésű volt. A kapusunkkal minden rendben van, hozott egy döntést, mi pedig tudomásul vettük. A helyettesítésére igazolt Jelena Grubisic eddigi teljesítményével maximálisan elégedettek vagyunk, felhozta magát a BL-szinre, tavasszal nagyon jól védhet, ő is benne van abban a körben, akik jövőre megoldhatják a kapuskérdést. Nyitott kérdés tehát a jövője, de potenciális jelölt hosszabb távra is."

A kapusok közül Herr Orsolyának is lejár a szerződése nyáron, míg Grubisic egy plusz egy évre kötelezte el magát, Kelecsényi szavaiból kitűnik, rajta múlik, meggyőzi-e a szakmai stábot a közös folytatásról.

„A hiányzóink közül először talán Orbán Adrienn térhet vissza a nyári felkészülésre, Eduarda Amorim sérülése a lehető legsúlyosabb, visszatérése bizonytalan, reméljük, az ősz folyamán megtörténhet. Ugyanez a helyzet Görbicz Anitával, aki szülése után játékra készülve az ősszel valószínűleg újra pályára léphet. Újabb igazolások a télen? Ma azt mondom, már nem lesz rá szükség, csak többen nem akarunk lenni, ez a tavaszi végleges keretünk."

Az utóbbi napokban a norvég sajtóban felröppent a hír, hogy Veronica Kristiansen érkezhet szezon közben Győrbe, de most úgy tűnik, nem jön már januárban balátlövő Amorim pótlására.

„Természetesen jelent számokban kifejezhető extra többletköltséget a keretünk kényszerű átalakítása, de ennél terhesebb az a stressz, amit a váratlan helyzetek sora hozott szakmailag-emberileg. Egy szisztematikus munkával kialakított keret borult ugyanis fel, bizonyos pótlások szinte lehetetlenek. A biztos pont viszont Ambros Martín, akivel 2018-ig hosszabbítottunk, ma ő Európa egyik legjobb edzője, a lehető leghosszabb ideig akarunk vele dolgozni, egyformán gondolkodunk. Természetesen akkor sem harapnánk le a fejét, ha nem sikerülne a harmadik BL-győzelem zsinórban, főleg ilyen speciális szezonban. Hiszünk az általa végzett munkában."

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik