Női kézilabda: Franciaországból erősített a Siófok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.30. 13:47
null
Melinda Geigert (szürkében) nagy örömmel fogadták Siófokon (Fotó: siofokkc.hu)
A Siófok női kézilabdacsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette a román válogatott Melinda Geigert.

 

A francia Marie-Paule Gnabouyou anyai örömök előtt áll, ezért szerződést bontott a Balaton-parti csapattal, míg a másik jobbátlövő,Andjela Janjusevics novemberben elülső keresztszalag-szakadással kidőlt a szezon hátra levő részére.

A Siófok emiatt új játékos után nézett a posztra, s mint arról mi is beszámoltunk, a francia sajtóban már három nappal ezelőtt megjelent a hír, miszerint Melinda Geiger szerződést bontott a Bresttel, és Magyarországra szerződik – ezt a mai napon a siófoki együttes is megerősítette.

A 174 cm magas, 30 éves játékos már több közös edzésen is túl van a csapattal, de a szerződtetését csak most sikerült véglegesíteni. Melinda Geiger a Vác elleni mérkőzésen debütálhat az SKC színeiben.

„Az elmúlt hónapokban történt sérülések miatt nagyon komoly energiát fordítottunk arra, hogy a kiesett játékosokat megfelelően tudjuk pótolni. Ez nem egyszerű az évnek ebben a szakaszában, mert a klubok nem hajlandóak elengedni minőségi játékosaikat, még komolyabb átigazolási díj fejében sem. Nagyon elégedettek vagyunk Melinda megszerzésével, ő olyan játékos, akit már évek óta figyeltünk, nagyszerű képességekkel rendelkezik” – mondta Fodor János, a siófokiak ügyvezetője a klub honlapjának.

„Őszintén megmondom, hogy nagy kő esett le a szívemről Melinda érkezésével. Andjela és Gabriela sérülése, valamint Marie-Paule távozása miatt három kulcsjátékosunk is kiesett, ami nagy problémát jelentett. Az elmúlt hetekben jobb és balátlövő pozícióba is számos magyar játékost próbáltunk átigazolni, de a klubjaik nem engedték el őket. Adódott egy lehetőség azzal, hogy Melinda elérhetővé vált és a vezetőség azonnal lépett is. Régóta figyelemmel követem a pályafutását, olyan játékos, aki beleillik az általam elképzelt rendszerbe. Ezúton is szeretném megköszönni a klubvezetésnek, hogy mindent megtett azért, hogy minőségi játékost tudjunk igazolni a sérültek pótlására” – fogalmazott a Siófok vezetőedzője, Lars Rasmussen.

A Siófoknak már van két román játékosa, a balátlövő Gabriela Perianu szintén hosszú ideig nem bevethető, míg a kapus Denisa Dedu Geigerhez hasonlóan részt vett a decemberi világbajnokságon, ahol az Ambros Martín vezette román válogatott a 10. helyen végzett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik