Női kézi: elszakadt a térdszalag, az FTC kapusa kiakadt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.08. 11:04
null
Szikora Melindára több hónapos kihagyás vár (Fotó: Tumbász Hédi)
Beigazolódtak a félelmek: a Ferencváros Rosztov elleni női kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntője elején megsérülő Szikora Melindának elszakadt a térdszalagja.

Ezt a játékos maga írta ki a Facebook-oldalára a kétgólos dabasi vereség után.

Az Instagramról az is kiderült, hogy az elülső keresztszalagja szakadt el, ami nem ritkán legalább féléves kényszerpihenővel jár.

„Egy dolog azért iszonyatosan idegesít: hány térdnek kell még elszakadnia (és egyéb sérülések) ahhoz, hogy észrevegyék, ez a talaj nem alkalmas sportolásra?! Szeretnék egyszer akkora ember lenni, hogy egy Gerflor-ellenes kampány részese legyek..." – írta Szikora a Facebook-oldalára.

Az EHF által a Bajnokok Ligája-meccsekre kötelezővé tett pályafelület szidalmazásával többek között Győrben is egyetérthetnek…

A hírt később a Ferencváros is megerősítette, hozzátéve, hogy hétfőn kerül sor a műtétre:

„Fél nyolckor már az MR-vizsgálat zajlott – életem leghosszabb tizenöt perce volt... –, és mire kiértem a szobából, az orvos már mondta is, hogy nem látszik az elülső keresztszalag a felvételen, vagyis elszakadt. Hétfőn reggel dr. Erdélyi Gábor műt Tatán, és most már csak a rehabilitációra gondolok, rendkívül motivált vagyok, hogy újra a pályán lehessek. Nagyon sok támogató üzenetet kaptam, ezekből is erőt merítek” mondta Szikora a fradi.hu-nak.

Az FTC kapujában az oroszországi visszavágón a 16 éves Hadfi Gréta kaphat szerepet Bíró Blanka cseréjeként.

NŐI KÉZILABDA BL, NEGYEDDÖNTŐ
Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)–Győri Audi ETO20–26ápr. 14., 19.00
FTC-Rail Cargo Hungaria–Rosztov-Don (orosz)29–31ápr. 14., 15.00
FC Midtjylland (dán)–Vardar Szkopje (macedón)23–24ápr. 14., 17.00
CSM Bucuresti (román)–Metz (francia)34–21ápr. 15., 17.00
Az elöl álló csapatok kezdik otthon a párharcot. Az időpontok magyarországi idő szerint értendőek.A negyeddöntő győztesei bejutnak a budapesti négyes döntőbe (május 12–13.).
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik