MTI 2017.02.14 13:23 Frissítve: 2017.02.14 14:00

Női kézi EHF-kupa: „Csak nehéz csapatot kaphattunk”

A német TuS Metzingen vezetőedzője, Konkoly Csaba örül, hogy csapata a francia Nantes Loire Atlantique-qal  találkozik a női kézilabda EHF-kupa negyeddöntőjében.

 

A Bécsben rendezett keddi sorsoláson a Nantes mellett két orosz együttes, a Rosztov-Don és a Kubany Krasznodar szerepelt a lehetséges riválisok között.

„A Rosztov-Don a Győr után a második világválogatott, amely biztosan óriási falat lett volna, a Kubany pedig az olimpiai bajnok orosz válogatottra épül, így szintén nagyon nehéz lenne számunkra” – mondta az MTI-nek Konkoly Csaba.

Hozzátette, a Nantes korábban a Debrecent búcsúztatta, ennek ellenére verhetőnek tartja.

„A távolság, az utazás egyszerűsége, illetve a költségek szempontjából ez a legjobb ellenfél, de sportszakmailag annyira letisztult a mezőny, hogy csak nehéz csapatot kaphattunk.”

A Metzingen tavaly döntős volt az EHF-kupában – de kikapott a Dunaújvárostól –, ezért a magyar edzőnek van összehasonlítási alapja, mennyit változott a nemzetközi sorozat.

„A KEK-et összevonták az EHF-kupával, és a Bajnokok Ligájából is kerültek ide csapatok, ezek mind erősítették a mezőnyt, ráadásul változott a lebonyolítás is, ezért eddig annyi kupameccset játszottunk, mint az előző idényben összesen. Nagyon örülök, hogy ilyen rendszerben is megállta a helyét a csapatom.”

A tavalyi szezonban bajnoki ezüstérmes Metzingen a mostani évad felénél – 13 fordulót követően – szintén a második helyen áll, és az EHF-kupa mellett a Német Kupában is versenyben van.

Komoly kihívások elé néztünk és nézünk tavasszal is. Titkon azzal lennék elégedett, ha az egyik címet begyűjtenénk, de mindhárom sorozatban nagyon nehéz a dolgunk. A bajnokság megnyerésének van a legkisebb realitása, a Bietigheim ugyanis olyan, mint otthon az ETO, vagyis a pénz nem számít, akár szezon közben is minőségi erősítésekkel képesek elénk kerülni” – magyarázta Konkoly.

A Metzingen magyar kézilabdázójáról, Szekerczés Lucáról elmondta, hogy a mostani szezon számára is egy fontos lépcsőfokot jelenthet:

„Sikerült fokozatosan felépíteni, hiszen hétmétereslövőből mezőnyjátékossá aktivizáltuk, ezt tartom a legnagyobb dolognak vele kapcsolatban. Nagyon sokat tanulhatott és előreléphetett itt, védekezésben és támadásban is szerepelt, visszanyerte a gyorsaságát és hozzátett a csapat teljesítményéhez.”

Az eredményesség ellenére Konkoly már eldöntötte, hogy nyáron távozik a klubtól.

„Azt gondolom, amiért jöttem, azt teljesítettem. Az volt a cél, hogy a kupaporondon a lehető legtöbbet hozzam ki az együttesből, a bajnokságban pedig erősítsük meg a kupaszereplést érő pozíciónkat. Ehhez képest sikerült is előrelépnünk, és sikerült úgy felépíteni a csapat szerkezetét, hogy megállja a helyét.”

A Győri ETO, az Alcoa Fehérvár és a Vác korábbi szakvezetője kijelentette, új kihívásokat keres, és szívesen kipróbálná magát egy férficsapat élén.

„Egy idegen kultúrában sikerült helyt állnunk a feleségemmel, illetve elsajátítanunk egy idegen nyelvet. Hátha ezeket a tapasztalatokat tovább tudnám adni” – tette hozzá a szakember.

NŐI KÉZILABDA EHF-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ

Randers HK (dán)–NFH (dán)
Bietigheim (német)–Kubany (orosz)
Brest Bretagne (francia)–Rosztov-Don (orosz)
TuS Metzingen (német)–Nantes Loire Atlantique (francia) 

2020.05.29 20:51:29

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ha a szerződések rendben voltak jogilag, nehezen értelmezhetők az indulatok.

2020.05.25 19:44:09

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az utóbbi időben alig-alig lőhetett gólt, mégis rajongtak érte a szurkolók. A veszprémi gladiátor a veszélyhelyzet alatt is tanult magyarul.

2020.05.14 10:22:29

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

Emily Bölköt szenvedélyről, fiatalon megtapasztalt elvárásokról és a Fradinál rá váró kihívásokról is kérdeztük.

2020.05.10 20:06:04

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nyugodtan okoskodhatok, míg az elnöknek és a szervezetének okosnak kell lennie.

2020.05.08 07:53:53

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, ROSKA EMESE BOGLÁRKA

INTERJÚ. A győri kézisek szerény zsenije gyerekként jókislány-típus volt, és még most is zavarba jön, ha a képességeit méltatják.