Női kézi EHF-kupa: francia ellenfél vár Konkolyékra a negyeddöntőben

Vágólapra másolva!
2017.02.14. 11:44
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) elkészítette a női EHF-kupa negyed- és elődöntőjének párosításait. A Konkoly Csaba által irányított, Szekerczés Lucát is a soraiban tudó német TuS Metzingen a francia Nantes-t kapta ellenfelének, míg továbbjutás esetén dán csapattal találkozik a legjobb négy között.

A Bécsben rendezett keddi sorsoláson a Nantes mellett két orosz együttes, a Rosztov-Don és a Kubany Krasznodar szerepelt a lehetséges riválisok között.

„A Rosztov-Don a Győr után a második világválogatott, amely biztosan óriási falat lett volna, a Kubany pedig az olimpiai bajnok orosz válogatottra épül, így szintén nagyon nehéz lenne számunkra” – mondta az MTI-nek Konkoly Csaba.

Hozzátette, a Nantes korábban a Debrecent búcsúztatta, ennek ellenére verhetőnek tartja.

„A távolság, az utazás egyszerűsége, illetve a költségek szempontjából ez a legjobb ellenfél, de sportszakmailag annyira letisztult a mezőny, hogy csak nehéz csapatot kaphattunk.”

A Metzingen tavaly döntős volt az EHF-kupában – de kikapott a Dunaújvárostól –, ezért a magyar edzőnek van összehasonlítási alapja, mennyit változott a nemzetközi sorozat.

„A KEK-et összevonták az EHF-kupával, és a Bajnokok Ligájából is kerültek ide csapatok, ezek mind erősítették a mezőnyt, ráadásul változott a lebonyolítás is, ezért eddig annyi kupameccset játszottunk, mint az előző idényben összesen. Nagyon örülök, hogy ilyen rendszerben is megállta a helyét a csapatom.”

Mint korábban megírtuk, az Érd és az Alba Fehérvár a csoportkörben búcsúzott a sorozattól.

NŐI KÉZILABDA EHF-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ

Randers HK (dán)–NFH (dán)
Bietigheim (német)–Kubany (orosz)
Brest Bretagne (francia)–Rosztov-Don (orosz)
TuS Metzingen (német)–Nantes Loire Atlantique (francia)

ELŐDÖNTŐ
Bietigheim (német)/Kubany (orosz)–Randers HK (dán)/NFH (dán)
TuS Metzingen (német)/Nantes Loire Atlantique (francia)–Brest Bretagne (francia)/Rosztov-Don (orosz)

A negyeddöntő első mérkőzéseit március 4–5-én, míg a visszavágókat március 11–12-én játsszák.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik