nemzetisport.hu 2017.02.14 10:23 Frissítve: 2017.02.14 10:37

Kézilabda: Konkoly Csaba itthon vállalna munkát

Magyarországon vállalna munkát Konkoly Csaba, aki távozása előtt Bajnokok Ligája-indulást érő helyre vezetné a német TuS Metzingent.

 

Akárcsak tavaly, most is másodikok a Bundesligában, húsz év óta először négy között vannak a kupában, a nyolc között járnak az EHF-kupában, amelyben tavaly döntősök voltak – felteszem, nem az eredménytelenség miatt távozik a szezon végén.
– Egyáltalán nem. Úgy érzem, amit vállaltam, azt teljesítettem – mondta Konkoly Csaba, a német TuS Metzingen női kézilabdacsapatának vezetőedzője. – Amit lehetett, azt szerintem sikerült kihozni ebből a csapatból, és egyénileg a játékosokból is: a német Anna Loerper stabil válogatott lett, és kétszer is a Bundesliga legjobb játékosa, a norvég Tonje Lösethet a dán Midtjylland viszi majd... Szóval nem lehetek elégedetlen. Nem is vagyok.

Akkor miért döntött a váltás mellett?
– Úgy érzem, kell egy másik feladat. Sokat láttam, sokat tapasztaltam Németországban, és úgy érzem, át tudnék adni ebből a tapasztalatból. A németek sok mindent másképp csinálnak, mint mi, de van, amit átvehetnénk tőlük. Itt mindennap, minden percben megkövetelik tőlünk a profizmust, úgy is, hogy közben egy félprofi rendszer működik, hiszen a játékosaim nagy része dolgozik is a kézilabda mellett – mégis álltuk a versenyt Európában is, ami jelentős szakmai elégtétel nekem is. Annak is örülök, hogy meg tudtam állni a helyem egy idegen kultúrában, idegen nyelven, izolált környezetben.

Akkor nem bánta meg, hogy másfél éve Németországba költözött?
– Egyáltalán nem. Kevesebb lennék most, ha nincs ez az időszak az életemben. Szokták mondani, hogy egyszer minden kézilabdázónak érdemes kipróbálnia magát külföldön – az edzőkkel sincs másként.

Tudja már, hol folytatja?
– Meglátjuk. Ha lehetőségem nyílik rá, akkor otthon szeretném, akár női, akár férfi csapatnál. De előtte még itt szeretnék maradandót alkotni a nyárig. Az itteni Győr, a Bietigheim mögé szeretnénk befutni másodiknak, már csak azért is, mert ez Bajnokok Ligája-szereplést érne a csapatnak, és jó lenne úgy itt hagyni Metzingent, hogy ennek letettük az alapjait.

2020.01.26 13:53:23

Kézilabda B. L.

A magyar csapat pocsékul kezdett, felállt mínusz hatról, az 58. percben kettővel égett, de nem kapott ki.

2020.01.26 18:11:24

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (Stockholm)

„Én sem számítottam arra, hogy ilyen jó teljesítményt fogunk nyújtani ezen az Eb-n.”

2020.01.25 20:45:04

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (összefoglaló), B. L. (percről percre)

A kapuscsere után ellépő Maquedáék már néggyel is vezettek a szünet után, de a végén így is fordítaniuk kellett.

2020.01.25 22:56:56

Kézilabda DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A költségek megoszlanak, mégis mi vagyunk a »főrendezők«.

2020.01.24 14:09:22

Kézilabda B. Á.

Elek Gábor csapata parádésan játszott a középdöntő első meccsén, és tíz gólt vert a románokra.