nemzetisport.hu 2016.02.28 14:41 Frissítve: 2016.02.28 17:53

Női kézi EHF-kupa: az Újváros ledolgozta hátrányát, elődöntős!

A Dunaújváros bejutott az elődöntőbe a női kézilabda EHF-kupában, miután a visszavágón ledolgozta háromgólos hátrányát az orosz Asztrahanocskával szemben. A négy között a dán Randers vár a magyar csapatra.

 

Triscsuk fájós fejjel is visszaállt (Fotó: Földi Imre, archív)

A hetedik percig kellett várni az első gólra, és azt is a pénteki, első Dunaújvárosban rendezett meccset három góllal megnyerő oroszok szerezték. Nem sokkal később már összesítésben hat találat volt az Asztrahanocska előnye. Triscsuk Krisztina vette hátára a hazai csapatot, és a góljaival sikerült átvenni a vezetést. Éppen ezért jött rosszkor, hogy egy betörés után beverte a földbe a fejét, és már nem is tudott visszajönni az első félidőben.

TRISCSUK AGYRÁZKÓDÁST SZENVEDHETETT
Az első félidőben a parkettába ütöttem be a fejem, akkor sérültem meg. A mérkőzés után már hányingert éreztem, alighanem agyrázkódást szenvedtem, egy napom lesz kipihenni. Sikerünk a csapatmunka eredménye, mindenki hozzátett valamit. Fekete meg fehér: így jellemezném a pénteki és a vasárnapi mérkőzés közti különbséget. Katasztrófa volt, amit az első találkozón produkáltunk. A vasárnapi találkozó első tíz percét is kicsit túlizgultuk, de a kapusbravúrok lendületet adtak. A lefújás után beszélgettem kicsit az ellenfél játékosaival, Ljudmila Posztnova gratulált, azt mondta, megérdemelten jutottunk tovább” – mondta Triscsuk Krisztina a találkozó után.

Kovács Anna azonban átvette Triscsuk szerepét, de Oguntoye Viktória is sokat hozzátett a kapuból, még ha a rutinos Ljudmila Posztnova többször túl is tudott járni az eszén. 11–7-nél először már az Újváros állt továbbjutásra, és a félidei háromgólos előny is bizakodásra adhatott okot.

A második játékészben látottak meg főleg, a Zovko-csapat fokozatosan felőrölte ellenfelét, és hét találattal is meglépett. Triscsuk is visszaállt, de az egész csapat nagyot küzdött a sikerért. A hajrában már lehetett gazdálkodni az előnnyel, és a Dunaújváros végül 25–20-as győzelemmel ment tovább. A lefújás után a feldúlt Jevgenyij Trefilov nem fogott kezet Zdravko Zovkóval, majd a zsűriasztallal is veszekedett.

A Dunaújvárosra a svéd ellenfelét kettős győzelemmel búcsúztató dán Randers vár a négy között.

NŐI KÉZILABDA EHF-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
DUNAÚJVÁROSI KOHÁSZ–ASZTRAHANOCSKA (orosz) 25–20 (12–9)
Dunaújváros, 900
néző. V: Harabagiu, Stanescu (románok)
DUNAÚJVÁROS: OGUNTOYE – Klujber 2, KOVÁCS A. 5, Bulath 3, TRISCSUK 8 (3), Szalai 2, VINCZE 2. Csere: TAKÁCS D. 2, Ferenczy, Hajtai, Horváth B., Azari 1. Edző: Zdravko Zovko
ASZTRAHANOCSKA: TRUSZOVA – VJAHIRJEVA 4, Gorszenyina 3, Szmirnova 1, J. Zsilinszkajtye 1, V. Zsilinszkajtye 1, Kozsokar 1. Csere: Kalinyina (kapus), SZISZENOVA 3, POSZTNOVA 3, Sznopova, Taraszova, Szabirova 1, Jezsikava 1, Vidrina 1. Edző: Jevgenyij Trefilov
Az eredmény alakulása. 10. perc: 0–3. 17. p.: 5–4. 28. p.: 11–7. 38. p.: 15–13. 48. p.: 21–14
Kiállítások: 12, ill. 16 perc
Hétméteresek: 6/3, ill. 1/0
Továbbjutott: a Dunaújváros, 48–46-os összesítéssel
MESTERMÉRLEG
Zdravko Zovko:
– Nagyon szépen sikerült nekünk a mai mérkőzés. Csapatom óriási akarattal, hatalmas szívvel küzdött. Pénteken kissé megilletődöttek voltunk, tartottunk az ellenféltől.
Jevgenyij Trefilov: – Jó játékkal győzött ma a magyar csapat egy feszült találkozón. A pénteki mérkőzés kiegyenlítettebb volt.

TOVÁBBI EREDMÉNYEK
Corona Brasov (román)–Odense (dán) 21–21
Továbbjutott: a Brasov, 50–42-es összesítéssel
HC Leipzig (német)–TuS Metzingen (német) 25–27
Továbbjutott:
a Metzingen, 52–49-es összesítéssel

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Randers (dán)–DUNAÚJVÁROS
Corona Brasov (román)–TuS Metzingen (német)
A mérkőzéseket április első és második hétvégéjén rendezik.

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.06.24 22:55:34

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

„Ősszel az lesz a legnagyobb feladatunk, hogy alkalmazkodjunk az új kapitány stílusához.”

2017.06.22 22:14:08

Kézilabda BALLAI ATTILA

NS-VÉLEMÉNY. Egy-egy hazai héroszunknak azért is érdemes legalább egyszer elzarándokolnia a Székelyföldre, mert ezáltal önmagáról, saját küldetéséről, felelősségéről is többet tud meg; annyit feltétlenül, hogy győzelmeivel hány, más országban élő honfitársának, hívének szerez örömet, teremt újabb és újabb, láthatatlan, mégis eltéphetetlen kapcsokat.

2017.06.18 18:48:56

Kézilabda nemzetisport.hu

A magyar válogatott öt góllal nyert a hollandok elleni Európa-bajnoki selejtezőn, Veszprémben.

2017.06.16 09:49:11

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

A magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya ezúttal sem volt elégedett.

2017.06.15 23:59:51

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Egy hasonló (vagy kevésbé hasonló) kvalitású magyar sokkal többet kér az aláírásáért, mint a légiós, így hosszabb távon spórol annyit a klub, hogy kifizethesse az esetleges büntetést. Nálam mindez megerősíti, hogy a nevelés nem éppen húzóágazat nálunk, hiszen a valós önértékelés kialakítása, léte vagy hiánya jellemző a közegre, ahol az önmagát értékén felül árazó ifjú felnő.