Női kézi EHF-kupa: az Érd négy góllal győzött

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.16. 17:04
null
Klivinyi Kinga eredményesen játszott (Fotó: Koncz György)
Az Érd 30–26-ra nyert hazai pályán a francia Issy ellen a női kézilabda EHF-kupa 2. fordulójának első mérkőzésén.



Az érdieknek nem lehettek kellemes emlékeik az Issyről, hiszen februárban a KEK-negyeddöntőben idegenben lőtt több góllal ejtette ki őket a párizsi csapat.

Amely azóta nem lett rosszabb, a francia és norvég játékosok (mint például Stine Oftedal vagy Silje Solberg) mellé megszerezte a holland válogatott Lois Abbinghot is. Az említett kiválóságok sem tudták megakadályozni, hogy az Érd viszonylag visszafogottabb kezdés után 10–5-re elhúzzon.

A vendégek a szünetig faragtak hátrányukon, majd a második félidő elején egyenlítettek is.

Az Érd azonban újítani tudott, újra sikerült meglépnie, és négygólos előnnyel utazhat a visszavágóra.

Az év elején az egygólos hazai siker nem volt elég, ezúttal remélhetőleg a mieink örülhetnek majd.

A DVSC egy góllal kikapott, a Fehérvár két góllal győzött a 2. forduló első mérkőzésén, míg a címvédő Dunaújváros a 3. fordulóban kapcsolódik be a küzdelmekbe. A 3. fordulóból továbbjutó csapatok a csoportkörben folytatják.

NŐI KÉZILABDA EHF-KUPA
2. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
ÉRD–ISSY PARIS HAND (francia) 30–26 (13–10)
Érd, 2000
néző. Vezette: Scevola, Alperan (olaszok)
ÉRD: JANURIK – Fekete B., KLIVINYI 8, A. Bulatovics 1, Kisfaludy 3, M. González 2, KRPEZS 12 (4). Csere: Gridnyeva (kapus), Signaté 2, Szabó L. 1 (1), Gulyás, Barján 1. Edző: Szabó Edina
ISSY PARIS: Solberg – Zalewska 1, H. Oftedal 1, S. OFTEDAL 9, Wibe 3, Abbingh 3 (1), C. Lassource 2. Csere: Garba (kapus), Niakaté 1, Sercien Ugolin, Tegstedt 3, Camara 2, Deba 1, D. Lassource. Edző: Pablo Morel
Az eredmény alakulása. 4. perc: 2–2. 11. p.: 3–5. 20. p.: 11–5. 26. p.: 12–8. 37. p.: 15–15. 46. p.: 23–18. 53. p.: 26–21.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 1/1
MESTERMÉRLEG:
Szabó Edina, az Érd edzője:
– A négy gól jónak mondható, viszont sok gólt kaptunk. Nagyon jó mérkőzés volt. Gratulálok a lányoknak, mert jól küzdöttek, jól játszottak – a figyelmetlenségeket leszámítva. Ez egy nagyon jó ellenfél, és tudtuk, hogy nincs olyan előny, amellyel biztosra mehetnénk.
Pablo Morel, az Issy Paris edzője: – Nagyon nehéz, de magas színvonalú meccs volt. Jól, keményen védekeztünk, de támadásban voltunk jók. A lerohanásokat jól oldottuk meg, ám tudunk ennél jobban is játszani. Ez a sorozat fontos a csapatnak és a klubnak is, ezért jobban kell játszanunk a visszavágón, hogy továbbjussunk. A jövő héten ki akarjuk javítani a hibáinkat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik