Női kézi: Böhnnek újabb kemoterápiás kezelésre van szüksége

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.02. 18:39
null
Böhn jó barátja, Kjetil Kristoffersen végig mellette volt a nehéz órákban (Fotó: Alexander Svanberg/gjengangeren.no)
Rossz hírt kapott Karl Erik Böhn, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, akivel kedden közölték, hogy újabb kemoterápiás kezelésre van szüksége.

A négy hónapig leukémiával kezelt, februárban három hétig kómában levő Böhn tizenkét nappal ezelőtt hagyta el a kórházat, abban a reményben, hogy sikerült áttörést elérni a harcában. A tervek szerint néhány hétig otthon erősödött volna a csontvelő-átültetés előtt, amely során a húga lesz a donorja.

Ma kontrollvizsgálatra érkezett a kórházba, ahol szomorú hírt közöltek vele:

„Hétfőn be kell mennem a tonsbergi kórházba egy újabb, hat napig tartó kemoterápiás kezelésre. Utána is várhatóan két hetet még benn kell töltenem. Nem ez volt az eredeti terv, reméltem, hogy augusztusig otthon maradhatok" – mondta Böhn, aki a hozzá közel állókat már értesítette a kedvezőtlen fordulatról.

Böhn korábban már elismerte, nincs esély rá, hogy decemberben ott legyen a válogatott kispadján a szerbiai vb-n, de ha egészségi állapota engedi, ő lesz a csapat legnagyobb szurkolója. A magyar szövetség így már ideiglenes helyettesben gondolkodik, elsősorban Siti Beának szeretnék adni a karmesteri pálcát, de arra is van esély, hogy hoznak még más szakembert a stábba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik