Női kézi: Bódi ebben a szezonban már nem játszhat

Vágólapra másolva!
2016.01.19. 10:52
Elülső keresztszalag-szakadás miatt műteni kell Bódi Bernadettet, a Győri Audi ETO KC jobbszélsőjét, aki így ebben a szezonban már nem léphet pályára.

Bódi a győriek Sävehof elleni idegenbeli Bajnokok Ligája-mérkőzésén sérült meg rossz talajfogás következtében, ám akkor még nem lehetett tudni a pontos diagnózist. A klub keddi közleménye szerint az MR-vizsgálat elülső keresztszalag-szakadást mutatott ki. A szélsőre műtét, és legalább hat hónapos kihagyás vár.Bódi a győriek Sävehof elleni idegenbeli Bajnokok Ligája-mérkőzésén sérült meg rossz talajfogás következtében, ám akkor még nem lehetett tudni a pontos diagnózist. A klub keddi közleménye szerint az MR-vizsgálat elülső keresztszalag-szakadást mutatott ki. A szélsőre műtét, és legalább hat hónapos kihagyás vár.

MEGVIZSGÁLJÁK AZ ARÉNA TALAJÁT

Most jobban górcső alá veszik a győri aréna talaját, illetve az edzésmunkát is – olvasható a kisalfold.hu cikkében. Azóta szaporodtak meg ugyanis a súlyos sérülések, amióta az új arénában edz és játszik a csapat. Ugyanilyen műanyag borítás volt egyébként a Magvassy- és az egyetemi csarnokban is, igaz, ott a parkettára tették rá. Független szakértővel szeretné megvizsgáltatni az Audi ETO, valóban jelenthet-e gondot a parketta hiánya, illetve olyan létesítményeket is felkeresnek, ahol a sportpadlót ugyanígy alakították ki. Megnézik, ott milyen terhelést kapnak a játékosok és ezzel együtt milyen a sérülési ráta.

Ahogyan Balogh Péter csapatorvos fogalmazott: „Előfordulhat, hogy ez a talaj a nagy terheléssel együtt vezet a játékosok sérüléséhez, de nincs kizárva, hogy a kisebb leterheltség mellett sem lenne jobb a helyzet, legfeljebb később jönnének elő a bajok...”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik