Női kézi BL: Sok dolgunk lesz, de nem adjuk fel - Martín

Vágólapra másolva!
2015.04.04. 22:24
null
A győriek nem lehetnek elégedettek a felállt fal elleni vérszegény játékukkal (Fotó: MTI)
A női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén a Győri Audi ETO KC 24–18-ra kikapott a Vardar Szkopje otthonában. Ambros Martín, a győriek vezetőedzője elismerte, a visszavágó (jövő szombat, 16.30) előtt nehéz a helyzet, ám a hatgólos hátrány ellenére nem adják fel a párharcot.

„Fantasztikus hangulatot teremtett a közönség, szinte húzott minket maga után, és most nagyon boldogok vagyunk, a drukkerekkel együtt. De nem szabad azt hinnünk, hogy lefutott a párharc, van min javítanunk” – értékelt a meccs után Indira Kasztratovics, a Vardar Szkopje vezetőedzője.

„Kiváló meccset játszottunk, nagyon jól működött a védekezésünk, talán most a legjobban a szezon során. Az eredmény is mutatja, hogy nem kaptunk sok gólt, a hatgólos különbség pedig biztató a visszavágóra. Úgy kell készülnünk a jövő heti meccsre, mintha 0–0-ról indulnánk. Nem akarok közhelyeket puffogtatni, de a védekezésünknek ugyanilyen hatékonynak kell lennie, ha sikeresek akarunk lenni. A szurkolók fantasztikus atmoszférát teremtettek, most volt a legjobb hangulat a csarnokban" – mondta a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a négy gólig jutó Andrea Lekics.

„Szinte semmit sem valósítottunk meg a tervekből, kizárólag a küzdeni akarásunkkal lehetek elégedett, az pedig önmagában ehhez volt elég egy ilyen jó csapat ellen. Sok dolgunk lesz a jövő hétig, de nem adjuk fel” – mondta Ambros Martín, a győriek szakvezetője, akivel irányítója, Kovacsics Anikó is egyetértett.

„Nagyon nehéz mérkőzés volt, és sajnáljuk, hogy végül elég nagy különbségű vereséget szenvedtünk. Az elején nem találtuk a Vardar nagyon kemény védekezésének az ellenszerét, és utána is nagyon meg kellett küzdenünk mindegyik gólért. Fel van adva a lecke, de nem tesszük fel a kezünket, a visszavágón mindent megpróbálunk” – ígérte Kovacsics.

„Nem játszottunk jól, bár főleg a második félidőben nagyon igyekeztünk, küzdöttünk. Sajnos az átlövőjátékunk nem volt megfelelő, anélkül pedig ezen a szinten már nem megy” – nyilatkozta Boczkó-Hornyák Ágnes.

„El kell hinnünk, hogy jók vagyunk!”


A női csapat meccsére is megtelt a Vardar csarnoka
A női csapat meccsére is megtelt a Vardar csarnoka

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

VARDAR SZKOPJE (macedón)–GYŐRI AUDI ETO KC 24–18 (14–10)
Szkopje, 4800
néző. Vezette: Pichon, Reveret (franciák)
VARDAR:
SZUSZLINA – RADICSEVICS 7, LEKICS 4 (2), Althaus 2, PENEZIC 5, Lazovic-Varlec 3, Dembélé 3. Csere: Leynaud (kapus), Sokac, Ihnyeva, A. Klikovac, J. Nikolics, Csernoivanyenko. Edző: Indira Kasztratovics
GYŐRI ETO:
GRIMSBÖ – Bódi 1, S. Müller, Kovacsics 1, H. Löke 2, Szeny 5 (3), Szepesi. Csere: Herr O. (kapus), V. Milanovic-Litre, Korsós 3 (1), AGUILAR 4, Boczkó-Hornyák 1, Knedlíková 1. Edző: Ambros Martín
Az eredmény alakulása. 4. perc:
3–0. 8. p.: 6–2. 14. p.: 6–6. 20. p.: 11–7. 27. p.: 12–8. 35. p.: 16–13. 38. p.: 18–13. 45. p.: 19–15. 50. p.: 21–15. 54. p.: 22–17
Kiállítások:
12, ill. 4 perc
Hétméteresek:
4/2, ill. 9/4

TOVÁBBI EREDMÉNYEK
Thüringer HC (német)–Larvik (norvég) 26–29 (11–14)
HCM Baia Mare (romániai)–Dinamo Volgograd (orosz) 25–23 (11–12)

VASÁRNAP RENDEZIK
Viborg HK (dán)–Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), vasárnap, 16.50

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik