Női kézi BL: Penezic klasszisa bronzot ért a Vardarnak

Vágólapra másolva!
2015.05.10. 16:04
Akárcsak egy éve, a 2014–2015-ös szezonban is a Vardar Szkopje szerezte meg a harmadik helyet a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti final fourjában, miután a bronzmeccsen a kilenc gólig jutó Andrea Penezic vezetésével 28–26-ra legyőzte a Dinamo Volgográdot.

A szombati elődöntő után tompának mutatkoztak a csapatok, koncentrációs zavarok – indokolatlan ziccerkihagyások, felesleges szabálytalanságok és kiállítások – jellemezték a mérkőzés elejét. Először a Vardar tudott meglépni két góllal, ám a félidő közepére a Dinamo Anna Kocsetova vezetésével átvette az irányítást. Fej fej mellett haladtak a csapatok, miközben a védekezés egyik oldalon sem állt igazán össze. A játékrész utolsó harmadában a szélsők percei következtek, sorra születtek a gólok a „berepülő pilótáktól”, akik közül Maja Sokacé volt a leglátványosabb. A félidei eredményt Olga Csernoivanyenko gólja állította be, azzal vezetett 16–15-re a szkopjei csapat.

LEKICS: JÓ ÚTON JÁRUNK

„Megértem, hogy az emberek gyors sikert várnak tőlünk, de több évre van szükségünk egy kiemelkedő eredmény eléréséhez. Csak meg kell nézni a Győrt, mennyit kellett várnia az első Bajnokok Ligája-győzelemre. Folyamatosan haladunk előre, minden meccsből tanulunk, büszke vagyok rá, hogy a szombati, rendkívül megterhelő elődöntő után felálltunk, és nyerni tudtunk. Sokat beszélgettünk az első meccs után, de igazán senki sem tudta megmondani, miért estünk vissza negyed órát követően. A védekezésünk nem állt össze, márpedig nélküle nem lehet győzni. A következő BL-idényre alaposan fel kell készülnünk, de jó úton járunk" – mondta a társaihoz hasonlóan a mezét a macedón szurkolóknak ajándékozó, korábbi győri Andrea Lekics.

A második játékrész elején a Dinamo elveszítette egyik legjobbját, Olga Akopjant, aki ziccerhelyzetben torkon vágta Andrea Penezicet. A horvát átlövő volt amúgy a Vardar legeredményesebb játékosa, szórta a gólokat, orosz részről Kocsetova töltötte be ugyanezt a vezérszerepet, ő is sokat vállalt magára, és viszonylag hatékonyan tüzelt.

A játék képe ugyanakkor a második játékrészben is kiegyenlített volt, a 28. perc után egyik csapat sem vezetett egynél több góllal egészen az 58. perc elejéig, amikorra Jan Pytlick időkérését követően meglépett a Vardar. Andrea Klikovac kiállítása miatt emberhátrányba került a szkopjei együttes, Penezic góljával mégis háromra nőtt az előnye. A Vardar 28–26-ra nyert, és – akárcsak egy éve – megszerezte a harmadik helyet a final fourban.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A 3. HELYÉRT
ZSRK VARDAR SZKOPJE (macedón)–DINAMO VOLGOGRÁD (orosz) 28–26 (16–15)
Papp László Budapest Sportaréna, 6500
néző. V: Brunovsky, Canda (szlovákok)
VARDAR: LEYNAUD – RADICSEVICS 4, A. Klikovac 1, Lekics 3, Althaus 1, PENEZIC 9, Dembelé 2. Csere: SZUSZLINA (kapus), Nikolic 2, Sokac 3 (1), Csernojvanyenko 2, Ihnyeva 1, Hmirova. Edző: Indira Kasztratovics
VOLGOGRÁD: Szedojkina – GACE 3, D. Dmitrieva 4, KOCSETOVA 7, El Gaui 3, Akopjan 4, Fanyina 2. Csere: Utkina (kapus), Frolova 1, Danysina 2 (2), Vedejhina, Csernova. Edző: Viktor Rjabih
Az eredmény alakulása. 4. perc: 2–2. 11. p.: 4–4. 15. p.: 8–6. 19. p.: 9–9. 26. p.: 12–14. 38. p.: 18–18. 48. p.: 22–22. 55. p.: 25–25
Kiállítások: 10, ill. 6 perc
MESTERMÉRLEG
Indira Kasztratovics:
– Nagyon nagy csatára késztetett minket a Volgográd, ráadásul az elődöntőbeli vereség után egyáltalán nem volt egyszerű összeszednünk magunkat, de most sokkal jobban játszottunk.
Viktor Rjabih: – Nagyon jó mérkőzést játszottunk, a közönség biztosan remekül szórakozott, amin csak a játékvezetők rontottak.

NŐI KÉZILABDA FINAL FOUR (BUDAPEST, PAPP LÁSZLÓ SPORTARÉNA)
DÖNTŐ – VASÁRNAP
Larvik–Buducsnoszt Podgorica 22–26 (8–14)
A 3. HELYÉRT – VASÁRNAP
Dinamo Volgográd–Vardar Szkopje 26–28 (15–16)
Vezette:
Brunovsky, Canda (szlovákok)
ELŐDÖNTŐ – SZOMBAT
Larvik (norvég)–Dinamo Volgográd (orosz) 31–22 (16–13)
Vardar Szkopje (macedón)–Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 17–27 (9–14)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik