A Larvik a 15. sikerét aratva, a Buducsnoszt kiütéssel jutott döntőbe

Vágólapra másolva!
2015.05.09. 15:48
A női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében a Larvik 31–22-re legyőzte a Dinamo Volgográdot, s ezzel bejutott a Budapesten zajló final four döntőjébe, amelyben a győrieket búcsúztató Vardar Szkopjét kiütő Buducsnoszt Podgorica lesz az ellenfele.

Nem szenvedett a Larvik, könnyedén jutott a fináléba (Fotó: MTI)
Nem szenvedett a Larvik, könnyedén jutott a fináléba (Fotó: MTI)
Nem szenvedett a Larvik, könnyedén jutott a fináléba (Fotó: MTI)

 

LARVIK–DINAMO VOLGOGRÁD

A Larvik a final four legnagyobb esélyeseként vágott neki a hétvégének, egyedüliként nyújtott (eddig) százszázalékos teljesítményt a Bajnokok Ligájában, és a címvédő Győrt kétszer is legyőzte a sorozat folyamán. Ráadásul a norvégok három játékosa (Sandra Töft, Kristin Riegelhuth és Nora Mörk) is bekerült a BL álomcsapatába.

A Dinamo Volgográd viszont az egyetlen csapat, amely fordítani tudott a negyeddöntős párharcában, a nagybányai kétgólos vereség után otthon 30–25-re győzött. A két együttes ezelőtt kilencszer találkozott egymással, hétszer a Larvik nyert, és csak kétszer a Volgográd.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri a női kézilabda BL 2014–2015-ös kiírását?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Az első 12 perc szoros küzdelmet hozott, ekkor 5–5 volt az állás, nem sokkal ezt követően azonban a mérkőzés során először háromgólos előnybe került a Larvik, leginkább Linn-Kristin Riegelhuth volt elemében.

Huszonhárom perc elteltével megszerezte első gólját Linn-Jörum Sulland is, elképzelhető, hogy ő a következő szezontól Győrben kézilabdázik. Két perccel később már – először – négy góllal vezetett, a szünetre pedig 16–13 volt a Larvik előnye, nagyban köszönhetően a 45 százalékkal védő Sandra Toftnak, valamint a nyolcgólos Riegelhuthnak.

A második játékrész elején a Dinamo átállt a kétbeállós játékra, ez azonban nem hozott sikert, öt perc alatt csak egy gólt szereztek az oroszok, ellenfelük viszont ötöt – rögtön időt is kért Viktor Rjabih edző.

A taktikai utasítások azonban nem váltak be, a Larvik végig a kezében tartotta a találkozót, és végül sima, 31–22-es sikerrel jutott a budapesti final four döntőjébe.

A Buducsnoszt kiütéses sikerrel jutott a fináléba (Fotó: MTI)
A Buducsnoszt kiütéses sikerrel jutott a fináléba (Fotó: MTI)


BUDUCSNOSZT PODGORICA–VARDAR SZKOPJE

A második meccsen a Győrt kiejtő Vardar találkozott a Buducsnoszttal, csak úgy, mint egy éve. Akkor a montenegrói együttes alaposan megszenvedett a szkopjeiekkel, csak hosszabbítás után tudta kiharcolni a helyét a fináléban.

Most ennél jóval könnyebben összejött ez a podgoricaiaknak. Ugyan az elején sokáig egyik együttes sem tudott betalálni – az első öt percben egy gól esett csak – a 13. perctől kezdve ellépni látszott a Buducsnoszt, és 6–3-as hátrányban időt kellett kérniük a macedónoknak. 9–7-ig ezt követően jól tartották magukat, de Petrovicsék három gyors góllal 12–7-re módosították az állást, és innentől tulajdonképpen már nem is volt kérdés.

A második félidő közepéig állandósult a négy-öt gólos differencia, 18–14 után azonban egy 5–0-s sorozattal végleg lezárták a meccset Mehmedovicsék (23–14). Az utolsó tíz percben már csak az volt a kérdéses, hogy megússzák-e egy számjegyű vereséggel a győrieket búcsúztatók, de végül ez a „részsiker” sem jött össze a Vardarnak (27–17).

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ
LARVIK (norvég)–DINAMO VOLGOGRÁD (orosz) 31–22 (16–13)
Papp László Budapest Sportaréna, 3000 néző. V: L. Poulsen, H. Mortensen (dánok)
LARVIK: S. TOFT – RIEGELHUTH KOREN 9 (4), N. Mörk 4 (2), HAMMERSENG 2, FRAFJORD 4, Edin 4, Sanna Solberg 2. Csere: Hasanic (kapus), Breivang, Breistöl 1, Sulland 2, T. Mörk, T. Larsen, V. Johansen 2, Söbstad 1 (1). Edző: Ole Gustav Gjekstad
DINAMO: Szedojkina – Gace, DMITRIJEVA 7, Kocsetova 1, ELGAUI 4, Akopjan 2, Fanyina 1. Csere: Utkina (kapus), Frolova, Vedehina 2, Danysina 5 (4), E. Petrova, Csernova, Csopikjan, Peche, Bjelikova. Edző: Viktor Rjabih
Az eredmény alakulása. 7. perc: 3–2. 14. p.: 6–5. 23. p.: 12–9. 27. p.: 15–11. 32. p.: 16–14. 38. p.: 21–14. 44. p.: 26–18. 56. p.: 29–21
Kiállítások: 6, ill. 10 perc
Hétméteresek: 9/7, ill. 5/4
MESTERMÉRLEG
Ole Gustav Gjekstad:
– Az eredmény alapján sokan hihetnék azt, sima győzelmet arattunk, de mérkőzés közben nem ezt éreztem. Erős ellenfelet győztünk le, amely nagyon jól szerepelt a Bajnokok Ligájában. A második félidőben feljavult a védekezésünk, illetve négy-öt lerohanást is góllal zártunk, amivel el tudtunk lépni. Fontos mérkőzésen nyertünk, nagyon boldogok vagyunk, hogy bejutottunk a döntőbe.
Viktor Rjabih: – Elismerés illeti a Larvikot a játékáért, mi viszont nem tudtuk azt a kézilabdát nyújtani, amit a szezon korábbi meccsein és amivel eljutottunk idáig.

BUDUCSNOSZT PODGORICA (montenegrói)–VARDAR SZKOPJE (macedón) 27–17 (14–9)
Papp László Budapest Sportaréna, 6000
néző. V: Jurinovic, Mrvica (horvátok)
BUDUCSNOSZT: WOLTERING – R. PETROVICS 7 (3), K. Bulatovics 1, M. Knezsevics 4, Cvijics 3, NEAGU 7, Mehmedovics 3. Csere: Rajcsics, Zderic (kapusok), Byzdra 1, Sz. Lazovics, Pavicsevics, Zs. Nikolics, Deszpotovics 1, Ramuszovics, Dalby. Edző: Dragan Adzsics
VARDAR: Szuszlina – Radicsevics 2, Lazovic-Varlec 1, LEKICS 4, Althaus, Penezic 4, Dembélé 1. Csere: Leynaud (kapus), J. Nikolics, Sokac 3 (3), A. Klikovac, Ihnyeva 2, Csernoivanyenko, Hmirova. Edző: Indira Kasztratovics
Az eredmény alakulása. 7. perc: 3–1. 14. p.: 6–3. 19. p.: 9–6. 25. p.: 12–7. 33. p.: 15–10. 37. p.: 17–12. 48. p.: 21–14. 53. p.: 25–16
Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 3/3
MESTERMÉRLEG
Dragan Adzsics:
– Elégedett vagyok, nagyon jól játszottunk és nagy különbségű győzelmet arattunk, amire magunk sem számítottunk. A Vardar ellen mindig nagyon nehéz játszani és nyerni. A Larvikból senkit sem szeretnék egyenként kiemelni, a csapat maga a kulcs egy ilyen párharcban. Úgy érzem, felkészültebbek vagyunk, mint az előző szezon fináléja előtt.
Indira Kasztratovics: – A Buducsnoszt jobban akarta a győzelmet. Csalódottak vagyunk, hiszen rengeteget készültünk erre a párharcra és szerettünk volna döntőbe jutni, de mostantól csak az lebeghet a szemünk előtt, hogy megszerezzük a bronzérmet.

NŐI KÉZILABDA FINAL FOUR (BUDAPEST, PAPP LÁSZLÓ SPORTARÉNA)
Jegyvásárlás: jegyed.hu (árkategóriák: 39 990 Ft, 27 990 Ft, 19 990 Ft, 9990 Ft – a jegyek mindkét játéknapra érvényesek)
DÖNTŐ – VASÁRNAP
Larvik–Buducsnoszt Podgorica 17.00 (tv: DIGI Sport2)
Vezeti:
Horváth P., Marton (magyarok)
A 3. HELYÉRT – VASÁRNAP
Dinamo Volgográd–Vardar Szkopje 14.30(tv: DIGI Sport2)
Vezeti:
Brunovsky, Canda (szlovákok)
ELŐDÖNTŐ – SZOMBAT
Larvik (norvég)–Dinamo Volgográd (orosz) 31–22 (16–13)
Vezette: L. Poulsen, Mortensen (dánok)
Vardar Szkopje (macedón)–Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 17–27 (9–14)
Vezette: Jurinovic, Mrvica (horvátok)
A legfrissebb híreket itt találja a női kézilabda Bajnokok Ligájáról!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik