Női kézi BL: „Már csak a Barca és a Kiel hiányzik a csoportból”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.19. 15:51
null
Görbicz a középdöntőben ismét szembenézhet Clara Wolteringgel (Fotó: Korponai Tamás – archív)
Az EHF bécsi központjában elkészítették a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének csoportbeosztását. A Győri Audi ETO KC ellenfele a szlovén Krim Ljubljana, a montenegrói Buducsnoszt Podgorica és a norvég Larvik lesz. A sorsolás után a klubvezetők az EHF hivatalos oldalának, az eurohandball.com-nak kommentálták a csoportbeosztást.

„Ez egy rendkívül nehéz csoport, de a világbajnokság előtt még túl korai jósolgatni, mert ott minden megváltozhat. Januárban már többet lehet mondani az esélyekről” – mondta óvatosan Kelecsényi Ernő, a Győri ETO elnöke.

„Már csak a Barcelona és a Kiel hiányzik ebből a csoportból – jelentette ki a sorsolás után Predrag Boskovics, a Buducsnoszt Podgorica elnöke. – Meggyőződésem, hogy nem lesz gond megtölteni a Moracsa Csarnokot egyik mérkőzésen sem. Érdekes lesz, hogyan alakul a csoport. Természetesen a Győri ETO a fő esélyes, de a végsőkig harcolni fogunk. Van egy kis időnk, hogy az új játékosaink még jobban hozzászokjanak a stílusunkhoz és javuljon a teljesítményünk a következő két hónapban.”

„Sosincs különösebb kívánságom egy sorsolás előtt, ám most azt kell mondanom, hogy ez egy különösen nehéz csoport. Az elmúlt három szezon győzteseivel fogunk játszani. Jelenleg azt mondom, hogy a Győr a legerősebb, majd a Buducsnoszt követi, amely nagyon sokat lépett előre az előző szezonhoz képest, de ez a világbajnokság után könnyen megváltozhat” – reagált az ellenfelekre Tone Tiselj, a Krim Ljubljana vezetőedzője.

„Ez egy kemény, nagyon kemény csoport, bármelyik csapat megnyerheti. Harcolni fogunk, és meglátjuk, ez mire elég. Reméljük, hogy bejutunk az elődöntőbe. Úgy gondolom, hogy a final four bevezetése extra lendületet adhat nekünk is” – nyilatkozta Marit Skretteberg, a Larvik képviselője.

A sorsolásról részleteket, illetve további nyilatkozatokat itt olvashat!

BAJNOKOK LIGÁJA
KÖZÉPDÖNTŐ, A CSOPORTBEOSZTÁS
1. csoport: FC Midtjylland (dán), Vardar Szkopje (macedón), Thüringer HC (német), Sävehof (svéd)
2. csoport: GYŐRI AUDI ETO KC, Krim Ljubljana (szlovén), Larvik (norvég), Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik