nemzetisport.hu 2013.11.19 12:12 Frissítve: 2015.03.12 01:50

Női kézi BL: ETO, Krim, Larvik, Buducsnoszt - középdöntő

Az EHF bécsi központjában elkészítették a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének csoportbeosztását. A Győri Audi ETO KC ellenfele a szlovén Krim Ljubljana, a montenegrói Buducsnoszt Podgorica és a norvég Larvik lesz.

Kovacsics Anikóék a laza első csoportkör után feszesebb másodikra készülhetnek (Fotó: Szabó Miklós)

 

KEK-, EHF-KUPA-SORSOLÁS
Norvég ellenfél a Fradinak, német az Érdnek, francia a Veszprémnek. Egymás ellen a Fehérvár és a Vác.

A címvédő Győri Audi ETO KC a csoportelsők közül a Krim Ljubljanát kapta ellenfélül, míg a csoportjukban második helyen végzők közül a Larvikkal és a Buducsnoszt Podgoricával néz farkasszemet. Érdekesség, hogy a sorsolás egyik lebonyolítója Heidi Löke, a zöld-fehérek norvég beállója volt. A középdöntőben az ETO felidézheti az elmúlt két szezon BL-döntőjét, a májusi, Larvik elleni győztes, illetve a 2012-es, Buducsnoszt elleni vesztes párharcot.

A másik csoportban a dán FC Midtjylland, a macedón Vardar Szkopje, a német Thüringer HC és a svéd Sävehof harcol majd a továbbjutásért.

„Úgy gondolom, hogy az erősebbik csoportba kerültünk, hiszen az elmúlt három Bajnokok Ligáját rajtunk kívül a Podgorica és a Larvik nyerte, ez mindenképpen meghatározza az erőviszonyokat – értékelte a sorsolást Ambros Martín, a Győri Audi ETO KC spanyol vezetőedzője. – A másik csoportban három csapat először kvalifikálta magát a középdöntőbe, így ez számukra új helyzet. Továbbá a Krim és a Buducsnoszt a legutóbbi szezon óta rengeteget erősödött, nagyon jól igazoltak a nyár során, tehát ők biztosan szeretnének elődöntőbe jutni. Összességében úgy gondolom, a tavasz során egyrészt az lesz meghatározó, hogy milyen állapotban sikerül a vébét lezárniuk a játékosoknak, másfelől az, hogy az adott mérkőzésnapokon milyen napot fognak majd ki. Számunkra mindenesetre egyértelmű a cél: jól kell játszanunk és nyernünk kell!”

MIT MONDANAK A RIVÁLISOK?
„Már csak a Barca és a Kiel hiányzik a csoportból”, avagy melyik csapat a favorit a Krim-edzőnél, mit vár a Buducsnoszt-elnök és mi ad pluszmotivációt a Larviknak...

„Nagyon erős csoportba kerültünk, mindegyik csapat nagy játékerővel rendelkezik és esélyes lehet a továbbjutásra. Nem is tudom kiemelni, melyik lehet a legnagyobb rivális, mindenhol jó játékosok vannak és az eddigi eredményeik is tiszteletreméltóak. Nekünk egyértelmű célunk a továbbjutás, és mindent meg is teszünk ezért. Attól még, hogy erős csoportba kerültünk, nem fogunk megijedni egy pillanatra sem” – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online-nak Kovacsics Anikó.  

A középdöntő első fordulója a 2014. február 1–2-i hétvégén lesz esedékes, míg az utolsó kört a március 15–16-i hétvégén rendezik. A kvartettekből az első két helyezett jut tovább az elődöntőbe, amelyről még nincs eldöntve, hogy egymeccses (final four) vagy kétmeccses (oda-visszavágós) párharcban rendezik. 

BAJNOKOK LIGÁJA
KÖZÉPDÖNTŐ, A CSOPORTBEOSZTÁS
1. csoport: FC Midtjylland (dán), Vardar Szkopje (macedón), Thüringer HC (német), Sävehof (svéd)
2. csoport: GYŐRI AUDI ETO KC, Krim Ljubljana (szlovén), Larvik (norvég), Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)

A GYŐRI ETO MECCSEI SORRENDBEN: Buducsnoszt (otthon), Larvik (idegenben), Krim (o), Krim (i), Buducsnoszt (i), Larvik (o)

 

2020.02.21 10:35:48

Kézilabda BACSKAI JÁNOS

Elek Gábor csapata túl sokat hibázott, a vereséggel biztosan lemondhat a BL-negyeddöntőbe jutásról.

2020.02.17 18:54:47

Kézilabda CSINTA SAMU

A kézilabdázás állócsillagát horrorsérülések hátráltatták – és a mieink ellen rendre remekel.

2020.02.19 14:39:20

Kézilabda T. D.

Juan Carlos Pastor csapata sok hibával, enerváltan játszott, így simán kikapott Németországban.

2020.02.18 11:51:18

Kézilabda nemzetisport.hu

A Balaton-parti csapat gyakorlatilag végig vezetve nyert, óriási lépést tett az ezüstérem felé!